gp3090 Napisano 26 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2017 To nie temat o tym którego hamulca używam tylko o rowerze. Dziś przeprowadziłem małą modyfikację, mianowicie zmieniłem tarczę na Shimano sm-rt56-s. Nie miałem nic lepszego pod ręką dlatego założyłem te i jestem mile zaskoczony. Hamulec jest dużo skuteczniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gp3090 Napisano 9 Maja 2017 Udostępnij Napisano 9 Maja 2017 Po wczorajszej premierze modelu 2017 mialem okazję skręcić nowy egzemplarz. Zmieniono rame i przednią przerzutka. Zamiast xt jest zwykła deore. Reszta bez zmian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baz Napisano 13 Maja 2017 Udostępnij Napisano 13 Maja 2017 A co zmieniono w ramie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gp3090 Napisano 13 Maja 2017 Udostępnij Napisano 13 Maja 2017 Całkowicie inna rama jest zastosowana w modelu 2017. Dodatkowo ma mocowanie do vbrake z tylu, nie jest prosta jak w modelu 2016 tylko scieta przy siodełka, przerzutka przednia jest montowana na obejmie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieli Napisano 1 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2017 z ciekawości - rama ma nadal numer seryjny i sygnowanie Krossa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieli Napisano 16 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2017 (edytowane) Jeszcze jedna kwestia - albo jestem lewy i nie umiem znaleźć albo nie można edytować poprzednich postów - ale nie o tym, tylko o numerze ramy. Jak wiecie jest on jedynie na naklejce pod spodem, zaś numery nabite mają nie być numerem seryjnym i mogą ponoć się powtarzać z innymi rowerami. Znalazłem temat o tym na forum, niestety zamknięty bez rozwiązania. cześć - był gdzieś taki wątek [EDIT: post 20 w tym wątku - w dodatku mój ... ech jaka pamięć bywa ulotna], na ile Indiana jest "marketowa" a na ile nie. W moim egzemplarzu na spodzie ramy oprócz wybitego numeru jest napis KROSS - ponieważ wcześniej było napisane, że w tegorocznej kolekcji w X-Pulserze 5.9 zmienił się kształt ramy - zastanawiałem się po prostu czy ramy dalej robi Kross czy nie. Pozdrawiam Piotr Z. Edytowane 16 Sierpnia 2017 przez zieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pjk77 Napisano 3 Września 2017 Udostępnij Napisano 3 Września 2017 Witam Czy przednię tarczę hamulca można wymienić na większą (180mm) w tym rowerze??? Czy jeszcze ewe. jakieś "upgrejdy" celem poprawy komfortu jazdy są potrzebne do wykonania po zakupie??? Pozdrawiam, Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gdy Napisano 19 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2018 pragnę zameldować , ze swoim x-pulserem 5.9 zrobiłem 10.000 km . bez uwag . czuwaj !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi