ma9dalena Napisano 23 Lipca 2016 Napisano 23 Lipca 2016 Witam, Dwa lata temu postanowiłam nauczyć syna jeździć na rowerze i kupiłam mu rower B'Twin 20" ( 5 biegowy ), niestety za żadne skarby nie był zainteresowany jeżdżeniem. Rower stał przez 2 lata w piwnicy. W zeszłym miesiącu kupiłam rower dla siebie i mój syn również nabrał ogromnej ochoty do jeżdżenia. Wyciągnełam "nowy/stary" rower z piwnicy i teraz pytanie - syn ma 10 lat i około 140cm wzrostu, trochę się boję kupować kolejny większy rower na tą chwilę bo nie wiem czy załapie jeżdżenie. Proszę o poradę czy stary rower z 20" kołami nadaje się do nauki czy raczej może go bardziej zniechęcić ? Czy może wręcz przeciwnie nawet będzie lepszy z racji mniejszych kół ? Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Magda Cytuj
Mod Team KrissDeValnor Napisano 23 Lipca 2016 Mod Team Napisano 23 Lipca 2016 Do nauki w zupełności powinien wystarczyć, jednak pod warunkiem zachowania względnie poprawnej sylwetki podczas jazdy - tzn. jeśli syn z niego jeszcze nie wyrósł na tyle, że będzie przeszkadzało mu to w nauce jazdy. Cytuj
ma9dalena Napisano 24 Lipca 2016 Autor Napisano 24 Lipca 2016 Do nauki w zupełności powinien wystarczyć, jednak pod warunkiem zachowania względnie poprawnej sylwetki podczas jazdy - tzn. jeśli syn z niego jeszcze nie wyrósł na tyle, że będzie przeszkadzało mu to w nauce jazdy. Dziękuje, czyli kierunek serwis Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi