Skocz do zawartości

[Sztyca] Średnica sztycy do ramy roweru Kellys Scarpe 2005~2007

Veext

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Potrzebuję rozmiaru sztycy do ramy roweru Kellys Scarpe rocznik 2005~2007...

Nie wiem co jest nie tak, ale nowo kupiona sztyca 30,9 mm cieżko wchodzi na 2 cm i się blokuje. Czy w rowerach typowo górskich stosowano w tamtych latach jakieś nie typowe rozmiaru sztyc np 30,4?

Z góry dzięki za informacje

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Napisano

Idz do jakiegos slusarza lub w podobne miejsce, moze beda w stanie zmierzyc sztyce od srodka

Napisano

Zmierzone przyrządem precyzyjnym... 30,7 a 30,65 mm... I co teraz???

Napisano

Brzmi jak problem. A stara sztyca się nie zapiekła lub coś takiego? Może w środku została jakaś warstwa?

Jedyny ratunek to chyba zrobić tuleję redukcyjną do np 27,2, ale jak się za to zabrać to nie wiem.

Napisano

Bez przesady. Właśnie spojrzałem na allegro i mniejsze sztyce są dostępne.

Ramę można poprawić na większy rozmiar ;) jak pisałem, przy tak niewielkiej różnicy, albo i sztycę zmniejszyć trochę. Na jaką głębokość ma Ci ta sztyca wchodzić?

Może być tak, że faktycznie rama od jeżdżenia się minimalnie odkształciła i prosta sztyca nie wejdzie. Albo cokolwiek, nie będę zgadywał...

Napisano

Dowiedziałem się że rama jest pod sztyce 30,4 mm... Kto wymyślił taką średnice :-/... Pozostaje kupić taką sztyce... Dzięki za pomoc!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...