RainbowHunterPL Napisano 22 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2016 (edytowane) Witam niedawno po mocniejszym hamowaniu gdy naciskam mocno na pedały lub jade pod góre to słychać dzwonienie tylnej tarczy luzowałem zacisk naciskałem klamke kilka razy i dalej problem występuje nawet na pierwszy rzut oka widać że jeden klocek jest bardzo blisko tarczy a drugi ma spory odstęp tarcza to Shimano RT-20 160mm pragne dodać że problem zaczął występował po hamowaniu z prędkości około 60km/h Edytowane 22 Lipca 2016 przez RainbowHunterPL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
talento259 Napisano 22 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2016 Aby łatwo ustawić zacisk możesz użyć latarki. Świeć nią od dołu w poluzowany zacisk, a z góry patrz jak jest ustawiony. Następnie dokręć śruby i sprawdź czy wszystko gra. Między klockiem a tarczą powinien być odstęp około 1mm. Metoda z naciskaniem klamki nie jest dobra nawet przy nowych hamulcach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RainbowHunterPL Napisano 22 Lipca 2016 Autor Udostępnij Napisano 22 Lipca 2016 Dzięki nie wpadłem na to zaraz sprawdze i zdam relacje Wysłane z mojego XT1562 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RainbowHunterPL Napisano 27 Lipca 2016 Autor Udostępnij Napisano 27 Lipca 2016 Niestety nie pomogło próbowałem kilkanaście razy może tarcza jest krzywa) Wysłane z mojego XT1562 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RainbowHunterPL Napisano 28 Lipca 2016 Autor Udostępnij Napisano 28 Lipca 2016 Jakie tarcze do 100zł kompleylt będą w miare dobre (centerlock) Wysłane z mojego XT1562 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
talento259 Napisano 28 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2016 https://www.centrumrowerowe.pl/czesci/hamulce-rowerowe/tarcze/p,tarcza-hamulcowa-sm-rt54-centerlock-shimano,49526.html?_pli=e0a49f - będą dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin86Poznan Napisano 30 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2016 Niestety nie pomogło próbowałem kilkanaście razy może tarcza jest krzywa) Wszystkie tarcze są krzywe ale nie da się tego zauważyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RainbowHunterPL Napisano 31 Lipca 2016 Autor Udostępnij Napisano 31 Lipca 2016 Dobra zamówiłem RT-68 mam nadzieje że będą dobre Wysłane z mojego XT1562 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 31 Lipca 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 31 Lipca 2016 Witam niedawno po mocniejszym hamowaniu Miałem przypadek, w podobnym hamulcu, jednym z najtańszych hydraulików, właściciel lekko przypalił zacisk. Wątpię by zagotował płyn, ale klocek nie miał już okładzin, blacha z wrażenia poszła w deep purple, a tłoczek, chyba sie obraził. Albo przykleił do uszczelki bo nie szło go ruszyć ani groźbą ani prośbą ... zacisk do wymiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RainbowHunterPL Napisano 31 Lipca 2016 Autor Udostępnij Napisano 31 Lipca 2016 u mnie klocki są jeszcze w przyzwoitym stanie tłoczki nasmarowałem smarem teflonowym i jest bardzo dobrze jak na śmieciowe hamulce Wysłane z mojego XT1562 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi