scirocco Napisano 22 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2016 Czy jeśli kupuję jakąś część wykręconą z nowego roweru i otrzymując kopię paragonu potwierdzającego zakup roweru to czy przysługuje mi gwarancja na tą część? Chodzi o to, że chciałem kupić hamulce SLX, ale za niewiele więcej mogę mieć nowe XT wyjęte z nowego roweru właśnie z kopią paragonu i książki serwisowej. Obawiam się jedynie nie uznania gwarancji w razie pojawienia się wady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZbyszekZmysichKiszek Napisano 22 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2016 nie bedziesz mial gwarancji. w karcie gwarancyjnej, na paragonie masz info odnosnie marki roweru, jego ceny. w karcie także nr ramy. odnosnie reszty szpeju nie ma o nim konkreych danych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaczorak Napisano 22 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2016 nie bedziesz mial gwarancji. To zależy tak naprawdę od sprzedającego. Może Ci udzielić gwarancje np na 6 miesięcy ale nie musi. Jeżeli to zrobi to powinien Ci to dać na piśmie z pieczątką sklepu lub z własnym podpisem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scirocco Napisano 22 Lipca 2016 Autor Udostępnij Napisano 22 Lipca 2016 Akurat chodzi o zakup od osoby prywatnej która kupiła rower. Rzeczywiście na paragonie jest tylko cały rower. Chodzi o to, że za 30zł więcej niż sklepowa cena hamulców SLX M675 mogę kupić nowe XT M785 ale bez gwarancji - normalnie to bym się nie przejmował, ale czytałem, że te nowe hamulce są dość awaryjne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZbyszekZmysichKiszek Napisano 22 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2016 jesli nowe heble sa awaryjne to po co chcesz je kupowac? bierz SLX i miej spokoj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scirocco Napisano 22 Lipca 2016 Autor Udostępnij Napisano 22 Lipca 2016 Bo jakieś musze kupić Dlatego też nie chcę używek:) Z gwarancji nigdy nie korzystałem - ale naczytałem się trochę nawet na tym forum:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZbyszekZmysichKiszek Napisano 23 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2016 jesli XT przewyzszaja SLX w sposob znaczny to je bierz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.