Skocz do zawartości

[Rowe] do 5,5k Full czy HT

rowerzystkaPomocy

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nie bardzo rozumiem o co chodzi z tą sztywną osią, nie mogę znaleźć żadnych obrazków / artów poglądowych. Czyli, że Canyon ma ośkę na szybki zacisk i się bedzie wyginać tak? Jakimś rozwiązaniem jest posiadanie takiej ośki w zapasie czy nie i szybka wymiana, czy nie? Pamiętajmy, nie będę jeździł ekstremalnie, czy w maratonach, zwykłe szlaki górskie G. Stołowe, Beskid, Bieszczady, itp.

Moja waga to 85kg, także jakiś ciężki też nie jestem..

Kross pewnie cięzki jest, obstawiam, że z 14-15kg, nie wierzę, że jakikolwiek producent z siecią sklepów stacjonarnych zaproponuje coś lepszego o takiej firmy wysyłkowej jak Canyon, Rose, czy inne tego typu. Wysyłki się nie obawiam. Jeśli chodzi o gwarancję, to nie będzie to czynnik decydujący. Będzie nim cena i sprzęt. Nigdy mi się z rowerem na gwarancji nic nie wydarzyło. W takim wypadku dla mnie to podjazd do centrali DHL i nadanie paczki, nic strasznego. Poza tym jak coś się będzie działo to w pierwszej kolejności Wy mi pomożecie :) sam sobie też potrafię pomóc :)

Napisano

Brak sztywnej osi z przodu to non stop dzwoniąca tarcza, czy problem z ustawieniem hamulca po demontażu koła. Ja bym roweru bez sztywnej osi z przodu nie kupił na kole 27,5 czy 29, tym bardziej przy skoku widelca 120mm.
Z tyłu aż takiej tragedii nie ma, ale warto też mieć sztywną oś.

Napisano

Dzwoni podczas jazdy, zakręty czy podjazdy.
Czasami jest problem z ustawieniem i tyle, nie powiem Ci ile na to stracisz czasu, ale jak jeszcze Ci dojdzie do tego nierówno pracujacy tłok to możesz i 1h się bawić, a będzie ocierało non stop, najgorsze jest jak przy rowerze odwróconym czy podniesionym jest cicho, a podczas jazdy non stop ociera tarcza o klocek.

Napisano

Wszystkiego w tej kwocie mieć nie możesz jak idzie o jakiegokolwiek fulla. Wiele tego typu rowerów jest obarczonych sporymi oszczędnościami w osprzęcie. I ma ich sporo Giant i ma ten Nerve 6.0 w tym takie same dupiane hamulce. 

Co do dzwonienia tarczy bo nie ma osi sztywnej to nie wiem jak to w praktyce wygląda w tego typu rowerze. Reba jest na tyle sztywnym amorem, że żle być nie musi. Osobiście jak już ma być ten full to dużo lepiej wypada Canyon. Potrzebujesz roweru do spokojnej jazdy wiec sporo bajerów może odpaść. Do tego na tak krótki okres jazdy, że nawet najgorsze koła mogą dać radę. 

Napisano

Musiałbym to usłyszeć, żeby stwierdzić, że to ma znaczenie, nic nie mogę znaleźć na yt, nawet inne rowerki szukam. W ogóle to najczęściej jeżdżę ze słuchawkami ale jak jest przyroda to wole jej słuchać.

BTW: w sierpniu powinny pojawić się rowery na 2017r? Jak to będzie wyglądać u Canyona, obecne będą jeszcze bardziej przecenione? Dla kobiety nerve 6.0 WMN pozostaje w normalnej cenie, mimo, że pozostałe są w promocji.. Nie zauważyłem żadnych różnic w wymiarach ramy między męskim a kobiecym, więc pewnie dla żony wzięlibyśmy taki sam jak dla mnie w rozmiarze S, ale gdyby przecenili (tylko kiedy to będzie) to WMN..

Promocja jest do 24lipca... https://www.canyon.com/pl/specials/brakeaway/ co dalej.. ceny wrócą do normalnych? Przecież to już jest koniec sezonu.. Czyli tylko dziś i jutro 6.0 będzie w takiej cenie :/

Dodatkowo Lkę musiałbym zamówić teraz i czekać nawet do 1wszego października, Ska jest na stanie.

Czy one mogą jeszcze stanieć, czy raczej skorzystać z promocji już teaz?

Napisano

Chyba rozmawiamy o zupełnie innych modelach albo ...... W najtańszym podstawowym Nerve 6.0 27,5" nie ma wcale osi sztywnych. W ramie siedzi zwykła szpilka 9mm. Osie QR 12mm i QR15mm są za to we wszystkich modelach Nerve 29er. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...