pan P Napisano 12 Września 2006 Napisano 12 Września 2006 Wlasnie wrocilem z jazdy i mam problem, pękła mi jedna rura podsiodłowa w selle italia SLR. Znalazlem na necie klej do aluminium i firmę, ktora spawa felgi aluminiowe. Szkoda mi wyrzucac, bo siodło ma niespelna pół roku, więc chciałbym je naprawić. Czy ktoś miał już podobny problem i poradził jakoś sobie z nim?
Habibek Napisano 12 Września 2006 Napisano 12 Września 2006 za centymetrowej długości spoinę na pręcie aluminiowym zapłacisz ok 30zł plus koszty materiału. Gwarancja na szczelność spoiny, na wytrzymałośc tylko pół roku - szkoda ładować w to kasy IMO
skrzynia Napisano 12 Września 2006 Napisano 12 Września 2006 Wątpie, aby klej to utrzymał, a jeśli chodzi o spawanie też ciężko powiedzieć - ale jak zrobią to tanio to IMO warto spróbować Swoją drogą, tak z ciekawości - jaką masz sztycę (producent. model) ?
pan P Napisano 13 Września 2006 Autor Napisano 13 Września 2006 eh, cymbał ze mnie, nie chodziło mi o sztycę, ale o te dwa pręty pod siodłem.
skrzynia Napisano 13 Września 2006 Napisano 13 Września 2006 Wiem. Pytałem o sztycę, bo pęknięcie mogło być spowodowane użyciem złej sztycy - na pudełku są narysowane rodzaje jarzemek które mogą powodować uszkodzenie prętów. Pytałem z ciekawości, czy miałeś taką sztycę jak zaleca Selle Italia...
Mod Team Lookas 46 Napisano 13 Września 2006 Mod Team Napisano 13 Września 2006 Skrzynia, a masz te rysunki gdzies ? Można do slr'a uzywac sztyc z jarzemkiem takim jak np w schmolke ?
skrzynia Napisano 13 Września 2006 Napisano 13 Września 2006 Mam, ale od SLK, do SLR'a nie miałem pudełka No i to zależy od modelu - SLR ten droższy ma pręty z tytanu, IMO wytrzymają Schmolke bo wiele osób które mają ten model używa tegu typu jarzemek. Ale SLR XP czyli wersja tańsza ma pręty z Vanoxu (czyli tytan z wanadem - lżejsze niż te z samego tytanu) - a takie mają mniejszą wytrzymałość.
pan P Napisano 13 Września 2006 Autor Napisano 13 Września 2006 mam Ritchey comp. Z tego co wiem, to całkowicie moja wina. Jakiś czas temu, ktoś mi powiedział, że te siodła lubią pękać szczególnie jak się je źle założy. A ja miałem akurat mocno wysunięte do tyłu. Ot, Polak mądry po szkodzie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.