Skocz do zawartości

[zakup] Rock Machine ROAD RACING 200

memento85

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich forumowiczów!

Zastanawiam się na zakupem takiego oto roweru:

http://bike-team.pl/produkt/rock-machine-road-racing-200/

Będzie to moja pierwsza szosa. W dniu wczorajszym miałem możliwość przymierzyć się na żywo do niego. Wielkość ramy mi odpowiada. Rower na żywo prezentuje się powiedziałbym świetnie. Ma ciekawą ramę, jest cały na osprzęcie Claris. Wydaje mi się, że jako pierwszy rower szosowy powinien dać radę. Porozmawiałem chwilę ze sprzedawcą, bo firma nie była mi bardzo znana i otrzymałem informację, że zaczynali od produkowania rowerów zjazdowych. Nie ukrywam, że decydującym czynnikiem determinującym mój zakup jest cena. Chciałbym Was prosić drodzy forumowicze o opinię co sądzicie o tej szosie. Brałem też pod uwagę rowery szosowe z Decathlonu, wyglądają podobnie cenowo np Triban 520, jednak kiedy zawsze jestem w jakimś innym sklepie niż Decathlon i pytam ich o opinię na temat tych rowerów, to delikatnie mówiąc nie są one pozytywne, bez względu na osprzęt na jakim są Tribany. A jak waszym zdaniem? Warto wydać te ok. 2000 zł na tego Rock Machine?

Dziękuję z góry za wszystkie odpowiedzi!

Pozdrawiam!

jestem w jakimś innym sklepie niż Decathlon i pytam ich o opinię na temat tych rowerów, to delikatnie mówiąc nie są one pozytywne

Jaki interes miałby sprzedawca Rock Machine w mówieniu, że Tribany są lepsze? Sprzedawca Rock Machine chce sprzedać Rock Machine i zawsze będzie mówił, że to co nie jest Rock Machine, jest gorsze niż Rock Machine, a samo Rock Machine to w ogóle marka jakich mało, z historią o jakich nie słyszano. Co ci przyszło do głowy, żeby sprzedawcę rowerów A pytać co sądzi o rowerach B? Musiałby być idiotą, żeby przyznać, że konkurencja robi lepsze rowery.

W tym dziale co drugi wątek jest o Tribanach / rowerach do 2500. Poszperaj, a zoataniesz przytłoczony wiedzą.

Rozumiem, że facet sprzedający rowery firmy Rock Machine będzie zachwalał rowery tej właśnie marki i nie mam z tym żadnego problemu. Chodziło mi o to, czy prawdą jest, że Tribany są rowerami słabymi jakościowo na tle innych firm. Z taką opinią spotkałem się rozmawiając też z jednym z serwisantów w salonie Decathlon'a. A wątki o Tribanach przeglądam regularnie. Pytanie moje dotyczy jednak głównie roweru firmy Rock Machine, więc w tej kwestii prosiłbym o pomoc ;-)

Chodziło mi o to, czy prawdą jest, że Tribany są rowerami słabymi jakościowo na tle innych firm

Ja tylko słyszałem, że rowerki z Decathlona najlepiej przeserwisować i poskręcać i doregulować gdzieś zewnętrznie.

Nic dziwnego na temat samej ich jakości nigdy nie słyszałem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...