Punkxtr Napisano 20 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2016 Czy ktoś z Was byłby chętny na wspólne zamówienie części Tune? Całość pochodzi bezpośrednio z "Black Forest", kontaktuję się z Niemcami. Proponuję lepsze ceny niż oficjalne - w razie chęci proszę o PW - podam dokładne info. Ceny wyjściowe możemy przyjąć z r2bike: https://r2-bike.com/navi.php?jtl_token=b59c898d0fcd6ee0655bea40a09b6925&suchausdruck=tuneW tym temacie prosiłbym w miarę możliwości tylko o wpisywanie kto czego potrzebuje w schemacie: 1) punkxtr: siodło RE4MER czarne 1 szt. 2) iksiński: kierownica wunderbar 1 szt. 3) etc. Koszt wysyłki do Polski kurierem wynosi 21 Euro i będzie równo podzielony między wszystkich zainteresowanych. Koszty przelewu walutowego biorę na siebie o ile są stałe i w przypadku dużej kwoty się nie zmienią. Może wypowie się ktoś mądrzejszy w tym temacie (z reguły opłata wynosi kilkadziesiąt zł i to jest dla mnie do przyjęcia). Do tego należy doliczyć koszt przesyłki na terenie Polski (będę nadawał Pocztą), ew. jest możliwy odbiór osobisty na warszawskich Kabatach. Części są oczywiście w pełni legalne z normalną gwarancją, która będzie w razie konieczności realizowana przeze mnie (otrzymam jedną zbiorczą fakturę). Nie mam specjalnego ciśnienia jeśli chodzi o terminy ale myślę, że dobrze byłoby zamknąć sprawę do końca lipca, ew. pierwszego tygodnia sierpnia. Ktoś chętny? http://www.tune.de/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mtbikeer Napisano 20 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2016 Polski dystrybutor ma wysokie ceny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 20 Lipca 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Lipca 2016 Koszty przelewu walutowego biorę na siebie o ile są stałe i w przypadku dużej kwoty się nie zmienią. Może wypowie się ktoś mądrzejszy w tym temacie (z reguły opłata wynosi kilkadziesiąt zł i to jest dla mnie do przyjęcia). Z tego co widzę to można tam płacić PayPalem i zwykłą kartą VISA/MasterCard, więc najlepiej/najtaniej jest założyć sobie konto walutowe a kasę przewalutować w kantorze Aliora, albo na walutomat.pl, tam są zwykle dość dobre ceny, potem kasę za darmo można przelać na PayPala i za jego pomocą zapłacić (wtedy sklep pobiera 1% zamiast 2% przy płatności kartą). Przy zwykłym przelewie masz zniżkę 1% (czyli w sumie 2% w porównaniu do PP), ale po pierwsze koszty przelewu a po drugie płacąc PP masz kasę natychmiast. https://r2-bike.com/Zahlung Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Punkxtr Napisano 20 Lipca 2016 Autor Udostępnij Napisano 20 Lipca 2016 @mtbikeer nie mnie to oceniać czy drogo, ale będę miał taniej. Dokładne ceny wyślę mailem, żeby tu nie robić zbędnego bałaganu. @safian dzięki, ale nie będziemy zamawiali z r2bike (podałem ich tylko jako wyznacznik cen, bo na stronie Tune nie są wyszczególnione) tylko bezpośrednio z Tune, a oni nie dają możliwości płacenia PayPalem z tego co wiem, ale jeszcze dopytam bo to ułatwiłoby całość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 20 Lipca 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Lipca 2016 R2 obsługuje PayPal: https://r2-bike.com/Payment A z Tune bedzie korzystniej? Bo moze bym sie szarpnał... Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Punkxtr Napisano 20 Lipca 2016 Autor Udostępnij Napisano 20 Lipca 2016 J/w nie zamawiam z r2 tylko bezpośrednio od Tune. Ceny będą lepsze jak w r2 czy w Polsce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 22 Lipca 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Lipca 2016 Kłaniam, Popatrzyłem na ceny i jednak sobie podaruję. Aż tak się u mnie nie przelewa Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Punkxtr Napisano 22 Lipca 2016 Autor Udostępnij Napisano 22 Lipca 2016 To następnym razem ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.