Ecia Napisano 12 Września 2006 Udostępnij Napisano 12 Września 2006 No właśnie. Pojawił się kolejny temat dotyczący postów/tematów znikających bez śladu - co jakiś czas mamy w tej materii powtórkę z rozrywki. Stąd moja propozycja (myśl o tym chodzi zresztą za mną już od dłuższego czasu): a gdyby tak udostępnić kosz do wglądu dla wszystkich użytkowników? Dzięki temu rozwiązaniu zniknąłby problem powiadamiania userów o przyczynach usunięcia wątku/posta - taką informację admin/mod umieszczałby po prostu w temacie lub pod postem, który wyleciał, a każdy zainteresowany mógłby do niej bez problemu dotrzeć. Możliwość postowania w tematach z kosza mieliby tylko admini i modzi - nie rozwijałyby się w nich zatem zbędne dyskusje (zażalenia można by kierować bezpośrednio do osoby, która temat/post usunęła). Byłoby to również dobrą metodą przypominania o Zasadach, jeśli przyczyną usunięcia było założenie tematu niezgodnie z tymiż - ułatwienie tak dla modów, jak i dla autorów takich tematów: kopiowałoby się po prostu treść wątku z kosza i wklejało do nowo utworzonego (poprawnie) tematu. Sądzę, że upublicznienie kosza zaowocowałoby większym porządkiem na forum. Nie pojawiałyby się już topiki w stylu: "Gdzie jest mój wątek?", "Kto mi usunął post?". Prawdopodobnie uległaby też znacznemu zmniejszeniu liczba tematów zakładanych wbrew regulaminowi - a to z dwóch powodów: 1. Sami autorzy, widząc swój temat w koszu z odpowiednim uzasadnieniem, nie klepaliby już kolejnego, zatytułowanego identycznie, jak usunięty (czyt.: błędnie) - obecnie takie sytuacje mają miejsce nader często, a powodem może być fakt, że twórca tematu, który w pewien czas po założeniu nie może go odnaleźć, dochodzi do przekonania, że wystąpił jakiś błąd w przekazie danych i jego wątek nie został zarejestrowany; 2. Pozostałym użytkownikom, natykającym się co jakiś czas na tematy z kosza, wzbogacone o odsyłacz do Zasad, prawidłowe odruchy utrwalałyby się automatycznie :wink: ... Poddaję zatem niniejszą sugestię pod publiczną dyskusję... Pozdrówko otwarte Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emer Napisano 12 Września 2006 Udostępnij Napisano 12 Września 2006 Jestem za ... Nie wiem czy jest jakies inne, może lepsze rozwiazanie, ale szukanie swoich postów, nie wiedząc ze juz go ... nie ma - jest troche uciążliwe... Ktoś pisze bzdury wiedząc że są to bzdury, ale mozna pisać z przeświadczeniem że jest wszystko OK i wypadałoby powiadomić jakoś usera że robi cos nie tak ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 12 Września 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Września 2006 W starym skrypcie forum przy usuwaniu postu był powód jego usunięcia i po skasowaniu wiadomości user dostawał e-mail z informacja dlaczego dany post wyleciał. Obecnie jest skasuj i tyle. Mozna dać dostęp użytkownikom do śmietnika jednak po co ...? Skoro nie ma mojego postu to sprawa oczywista, że został usuniety przez moda/admina - posty nie rozpływają się od tak na forum Także wg mnie jest to bez znaczenia ale jeśli chcecie to ok. Jednak powinna być zablokowana opcja postowania/pisania nowych tematów w śmietniku dla uzytkowników. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 12 Września 2006 Autor Udostępnij Napisano 12 Września 2006 Jednak powinna być zablokowana opcja postowania/pisania nowych tematów w śmietniku dla uzytkowników. To zdecydowanie. Pozdrówko z akcentem . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wesoly Napisano 12 Września 2006 Udostępnij Napisano 12 Września 2006 jak najbardziej za... kazde duze forum na jakim bylem mialo smietnik w ktorym mozna bylo sobie pogrzebac z nudow i czasami po prostu posmiac sie z glupoty, offtopow czy flame'ow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cookiesrulez Napisano 12 Września 2006 Udostępnij Napisano 12 Września 2006 Jestem za. Wydaje mi się że będzie to pomocne dla nowych userów którym nie chciało sioę przeczytać Zasad. Chyba przydałaby się ankieta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 12 Września 2006 Autor Udostępnij Napisano 12 Września 2006 Oto ankieta . Niestety, nie dało się dodać jej w tym temacie. Zapraszam do głosowania oraz dalszej dyskusji. Pozdówko merytoryczne . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fryta Napisano 13 Września 2006 Udostępnij Napisano 13 Września 2006 Nie wiem, czy tylko my modzi mamy taką opcję, że naciskając na profil usera a następnie opcje profilu (po prawej stronie) oraz następnie na "znajdź posty użytkownika", znajdujemy wszystkie posty użytkownika wraz z tymi ze śmietnika - jeżeli wszyscy użytkownicy mają taki wgląd to uważam otwarcie śmietnika za zbyteczne. Powstaną znowu nowe tematy - "Dlaczego mój post trafił do śmietnika" i kółko się zamknie. Najlepsza była opcja ze starego forum automatycznego powiadamiania usera o usunięciu jego posta wraz z podaniem powodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomash Napisano 13 Września 2006 Udostępnij Napisano 13 Września 2006 Ja jestem jak najbardziej za. Do tego co pisze Fryta - wydaje mi się, że szukając wszystkich postów/tematów użytkownika nie pokazywane są te ze śmietnika. Jakiś czas temu zniknął mój temat, w moich postach i tematach nie było po nim sladu, dopiero odnalazł się gdy napisałem o tym i moderator przeszukał "śmietnik". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurasek Napisano 13 Września 2006 Udostępnij Napisano 13 Września 2006 mi bardziej podoba sie wersja informowania usera o usunięciu jego wpisów zarówno postów jak i tematów w czasie wykonywania funkcji usuń wówczas user zwraca sie bezposrednio do usuwającego o ewentualne wyjasnienie a co wpadnie do smietnika no to juz smieć do smietnika czasami wrzucam posty kłótni userów, a po to je wrzucam by uspokoic atmosfere , a jeśli zdąże to czasami zapobiec awanturze w czasie usuwania staram sie powiadamiać na PW autora o przyczynie usunięcia podsumowując chciałbym informowac usera o manipulowaniu jego wpisem nie chce smietnika ogólno dostepnego oczywiście postowanie w smietniku to zupełnie nie ma sensu pozdrówko reformatorom p.s. po obejrzeniu wyników ankiety zmieniłem zdanie , przeciez to ma byc zabawa wiec jestem za tym by wszyscy widzieli co usuwamy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emer Napisano 13 Września 2006 Udostępnij Napisano 13 Września 2006 mi bardziej podoba sie wersja informowania usera o usunięciu jego wpisów zarówno postów jak i tematów w czasie wykonywania funkcji usuń (ciach) podsumowując chciałbym informowac usera o manipulowaniu jego wpisem nie chce smietnika ogólno dostepnego oczywiście postowanie w smietniku to zupełnie nie ma sensu (ciach) jeżeli nie byłoby problemem to co Modi jurasek napisał i jakie ma zdanie na temat usuwania postów - to wolałbym informowanie usera o usunieciu jego postu ... Moze nie od razu osobiste informowanie poprzez pisanie moderatora do usera (szkoda czasu moderatora), ale jakis automat który wysle maila do zainteresowanego czy odpowiednią informacje w jego Prywatnych Wiadomościach ... Przeglądanie smietnika nie interesowałoby mnie wtedy w ogóle ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 13 Września 2006 Autor Udostępnij Napisano 13 Września 2006 Jeśli byłaby możliwość wprowadzenia do skryptu automatycznie otwierającego się okna z miejscem na wpis informujący o powodzie usunięcia tematu czy posta, która to informacja trafiałaby następnie na priv lub pocztę usera (podobnie, jak to ma miejsce podczas przyznawania/odejmowania ostrzeżenia) - również byłabym za . Nie chodzi przecież o to, by grzebać w śmieciach - tylko o praktyczność i porządek na forum. Pozdrówko poszukujące Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Root Admin Mieciu Napisano 13 Września 2006 Root Admin Udostępnij Napisano 13 Września 2006 zrobione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.