klesni Napisano 20 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2016 Cześć wszystkim forumowiczom Jestem na diecie i zastanawiam się nad tym czy mogę pić alkohol (chodzi o kalorie). Tutaj napisali, że lepiej unikać http://zdrowie.radiozet.pl/Dieta/Ciekawostki/Ile-kalorii-ma-alkohol-Sprawdz-zanim-wypijesz-00000328 ale co wy o tym sądzicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ishi Napisano 20 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2016 To mit. Ja zwaliłem w ostatnich miesiącach 10kg a i tak waliłem piwko co kilka dni. A teraz podczas 3 dni ostatniego weekendu w górach przy życiu utrzymało mnie niczym kroplówka 13 czeskich Svijanów. Zrobiłem w tym czasie 130km w poziomie, prawie 4km w pionie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turysta Napisano 20 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2016 Trzeba pamiętać, że po wypiciu alkoholu ciężej jest się powstrzymać od jedzenia (przynajmniej ja tak mam). Aby schudnąć należy utrzymywać deficyt kalorii. Jednymi słowy: jedź co chcesz, ale licz kalorię. Słyszałem o tym, że alkohol spowalnia przemianę metabolizmu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Izka Napisano 22 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2016 Nie czytaj Ishi - on się wygłupia. Piwo jest najbardziej kaloryczne. 230kcal -0,33l pełne jasne. A co to jest dla prawdziwego mężczyzny taka buteleczka. Malizna. Jak się odchudzasz, odpuść sobie alkohol. To dużo pustych kalorii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biker33 Napisano 22 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2016 Od czasu do czasu można coś łyknąć, ale potem trzeba to jak najszybciej spalić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wiolka Napisano 11 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2016 Piwo i dieta to słabe powiązanie. W małych ilościach raczej nie zaszkodzi, choć zawsze najlepiej je potem spalić :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ślawus Napisano 11 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2016 Piwo po treningu jak najbardziej ok, bardzo dobrze uzupełnia elektrolity (mówimy o jednym piwie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.