the_woocash Napisano 20 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2016 Cześć, od jakiegoś czasu szukam przewiewnych butów na rower. Chciałbym żeby były przystosowane do SPD, bo wkrótce zamierzam wymienić i pedały, ale najważniejsze dla mnie to to by były przewiewne. Jeżdżę po mieście i lesie, czysto rekreacyjnie, w tej chwili po 60km na raz max. Używam butów trekkingowych, które są fajne z uwagi na w miarę sztywną podeszwę, ale niestety stopa się strasznie w nich poci.Znalazłem dość starą recenzję MT-23 i bardzo mi się spodobała ich ażurowość - w zasadzie sama siatka. Teraz niestety nie widzę ich w sprzedaży. Pierwsza sprawa czy początkowo jeżdżąc w butach SPD na zwykłych platformowych pedałach ryzykuję jakieś nadmierne zniszczenie podeszwy? Czy buty "zoptymalizowane do click'r" wymagają specjalnych pedałów też oznaczonych jako click'r, czy dowolnych spd? Czy sensownym wyborem przy moich założeniach wydają się być MT-34, MT-44 lub CT-71? Czy MT44 są w całości zrobione z takiej półprzepuszczalnej siatki? Ciężko to online sprawdzić, być może ktoś z Was miał w ręku. Czy buty SPD dziury w podeszwie do przykręcenia bloków mają na wylot? Tzn jeśli po zejściu z roweru wdepnę w kałużę, to nalewam sobie wody do środka? PS. Dostaję cały czas info, że temat nie spełnia zasad. Przeczytałem zasady i nie widzę co wpisałem nie tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chopmaz Napisano 20 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2016 Jaki nosisz rozmiar buta? Znalazłem jedną ofertę: http://www.bikeatelier.pl/odziez-kaski-buty/buty/buty-shimano-sh-mt23 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
the_woocash Napisano 20 Lipca 2016 Autor Udostępnij Napisano 20 Lipca 2016 Sorry, nie napisałem - 44,45 w zależności od producenta. W butach które mam i rozmiarowo są ok, wkładka jest długości 29,5cm. Dzięki za linka tak czy siak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.