Tariqe Napisano 19 Lipca 2016 Napisano 19 Lipca 2016 Dlaczego jak zdjąłem obydwie opony to nie chcą się one dopasować, coś pominąłem, źle zrobiłem? Koła 26, na szybko-zacisku, piasta na tarcze, opona zwykła nie zwijana, dętkowe.
Tariqe Napisano 19 Lipca 2016 Autor Napisano 19 Lipca 2016 Po prostu jak je nakładam na rawkę to z jednej strony ta linia co idzie na około opony raz się chowa a raz wystaje, przez to opona skacze w górę i w dół
kubazzz20 Napisano 19 Lipca 2016 Napisano 19 Lipca 2016 Każda opona tak ma, tam gdzie jest mały odstęp obręczy do tej linii musisz odciągnąć w drugą stronę.
Ychu Napisano 19 Lipca 2016 Napisano 19 Lipca 2016 Po prostu jak je nakładam na rawkę to z jednej strony ta linia co idzie na około opony raz się chowa a raz wystaje, przez to opona skacze w górę i w dół Samo się nie zrobi. W rękach to się poprawia i tyle.
Tariqe Napisano 20 Lipca 2016 Autor Napisano 20 Lipca 2016 Dzięki, chociaż nie udało mi się w tylnej oponie dopasować idealnie to i tak jest lepiej niż poprzednio.
CentrumRowerowe Napisano 20 Lipca 2016 Napisano 20 Lipca 2016 Dodam tylko, że opony robione są w dużym stopniu ręcznie i nie zawsze są idealnie równe. Ważne żeby opona nie miała bicia bocznego bo wtedy jest to defekt. Jeśli jednak linie na bokach opony trochę falują, ale sama opona leży równo na obręczy nie zawsze jest to powód do reklamacji. Bywa, że klientom takie optyczne nierówności przeszkadzają i czasami wymieniamy egzemplarz na nowy. Ale jak to bywa z ręczną robotą, nowa sztuka nie zawsze jest idealnie prosta...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.