kris87 Napisano 19 Lipca 2016 Napisano 19 Lipca 2016 Kupiłem na Allegro (sklep rowerowy) dętki Continental MTB 26 1,75-2,5 i zastanawiam się czy są to oryginały czy podróbki. Z pudełkiem oraz samą dętką niby wszystko ok (porównałem wygląd ze zdjęciami dostępnymi w internecie). Moją uwagę przykuł mały szczegół: spód pudełka i błędy w zdaniu w języku polskim: Naleźy przesttrzegać dolączonej instrukcji montaźu. - "ź" zamiast "ż" w wyrazie Należy - podwójne "t" w przestrzegać - "l" zamiast "ł" w dołączonej - "ź" zamiast "ż" w montażu. Trochę wątpię żeby znana firma popełniła aż tyle błędów i nie dała tego nikomu do sprawdzenia, więc podejrzewam że dętki są podrobione i chińczyk albo hindus pomylił się w spisywaniu zdań z oryginalnego opakowania. Będę bardzo wdzięczny jeśli osoby posiadające dętki Conti sprawdzą czy u nich te błędy również występują.
ostry2407 Napisano 19 Lipca 2016 Napisano 19 Lipca 2016 Akurat ostatnio kupowałem taką. Pudełko jeszcze mam w piwnicy więc sprawdzę i dam znać.
beskid Napisano 19 Lipca 2016 Napisano 19 Lipca 2016 Mam dwa opakowania z dwóch niezależnych miejsc i są te same błędy. Przy czym oba miejsca pewne. Wnioski wyciągnij sam.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.