Skocz do zawartości

[kierownica]Wymiana na szerszą

Dudeek23

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam posiadam kierownice  KROSS Sport Components  660mm, 31,8mm) po dłuższym użytkowaniu stwierdziłem że jest za wąska i nie za dobrze mi sie na niej jeździ tak więc chciałbym wymienić na coś lepszego i szerszego w nie zbyt wygórowanej cenie http://shop.kellysbike.com/pl/kierownice/41552-kierownica-kls-expert-risebar-318-720mm-black-013.html zastanawiałem się nad tą kierownicą jeździłem na takiej na rowerze kolegi i bardzo dobrze mi się jechało itd tylko że ma mniejszą rame ja posiadam ramę XL rower Kross level a3 2014. Mój wzrost to 190cm trochę mam za dużą rame bo boli mnie kręgosłup od dłużej jazdy ale tak czy siak chciałbym tą kierownice sobie wymienić dla lepszej jazdy.czy ta kierownica będzie okej czy polecacie coś lepszego i czy będę musiał wymienić też mostek na krótszy?  :thumbsup: 

• Mod Team
Napisano

Szersza kierownica wymusza większe pochylenie, więc to nie do końca dobry pomysł - zwłaszcza, że już jesteś pewnie mocno wyciągnięty na za dużej ramie.

Musiałbyś najpierw pokombinować z mostkiem ( zdecydowanie krótszy i najlepiej podniesiony do góry ).

Napisano

Bardzo mocno wygięty nie jestem na pewno trochę zgarbiony jaki byś polecał krótszy? coś około 60-90mn wystarczyło by? jak kupie nowy mostek to od razu go podwyższe ale wydaje mi się gdybym podwyższył trochę mostek i pokombinował z siodełkiem to na pewno nie miał bym tak mocno zgarbionej pozycji bo rower jest mi o kilka cm za duży tak mi sie przynajmniej wydaje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...