Skocz do zawartości

[Deszczówka] Cienka deszczówka/wiatrówka

lisster

Rekomendowane odpowiedzi

Ja dorwałem w super cenie Endura MTR Emergency Shell. Kurtka ma 15k/15k membrane i super kompaktowość. Niestety nie miałem okazji jeszcze przetestować w mokrych warunkach, ale podobno jest super jak na kurtkę awaryjną.   Poszukaj może na allegro kurtek Endura Helium. Też są całkiem kompaktowe i mają dobre parametry.

Pzdr

Szukasz kurtki  przeciwdeszczowej czy wiatrówki bo to dosyć znaczna różnica?

Tu jest recenzja tej wiatrówki z Decathlonu i jak można przeczytać "Kurtka nie zapewnia ochrony przed deszczem, a jedynie mżawką. Podczas bardziej intensywnych opadów bardzo szybko przemaka i przylega do ciała".

Ja używam odzież czy to letnią, zimową i przeciwdeszczową firmy Stanteks.

Przeciwdeszczową mam tą co w tym linku - kolor czarny.

http://www.stanteks.pl/pl/oferta/stroje-rowerowe-i-do-biegania/item/74-kurtka-rowerowa-sr0033

Bez jakiegoś specjalnego upychania weszła mi w taki pokrowiec znaleziony w szufladzie.

2em09x3.jpg

A czy wejdzie w kieszeń od koszulki, to bardziej chyba zależeć będzie od tego jaką tą kieszeń w tej koszulce mamy :0

W moje wchodzi bez problemu co pokazuję poniżej.

Bezrękawnik tej firmy jest OK.

2u3zmvd.jpg

Bluza wiosna/jesień - nawet jej nie widać tak głęboko schowana.

vmumoh.jpg

Koszulka z długim rękawem i strasznie wąskimi kieszeniami - też weszła.

ezkflz.jpg

Kolejna koszulka 4f i nawet zamek się da zamknąć.

2mdsbuu.jpg

Kurtka sprawdzona już niejednokrotnie w deszcze tego deszczowego lata i nie tylko, jest warta zakupu, doszło do tego ze nosze ją nawet jadąc do pracy.

Ale by nie było tak różowo, niektórzy narzekają że nie ma kaptura, ja nie narzekam, bo nie chciałem z kapturem,po prostu nie umiem wtedy kręcić głową by coś zobaczyć.

Co do zakupu to ja kupiłem ją u mnie w sklepie rowerowym, ale spotykam produkty tej firmy na Alle-Drogo.

jka

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...