Skocz do zawartości

[amortyzator] Wymiana Suntour M7600 na Rock Shox Judy XC

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

posiadam rower Giant Boulder Team z okolic 2000 roku. Zamontowany fabrycznie jest tam amortyzator Suntour M7600 (skok prawdopodobnie 63mm, średnica rury 1 1/8 cala). Przed serwisem ciężko było go wzruszyć, po serwisie zaczął się uginać - w końcowej fazie hamowania jestem w stanie dobić go do końca. Hamulce jakie posiadam to v-brake. Ostatnio napotkałam ofertę nowego amortyzatora Rock Shox Judy XC: http://olx.pl/oferta/rock-shox-judy-xc-nowy-retro-mega-okazja-rarytas-CID767-IDgeWNb.html Czy warto mi wymieniać na ten amortyzator czy jest to bezcelowe? Obecnie posiadam Suntoura w kolorze żółtym (obity i odrapany), więc ten Rock Shox wizualnie by pasował, ale właśnie czy zmiana poza odświeżeniem wizualnym da mi cokolwiek jeszcze?

Napisano

Ten widelec ma 15 lat, w tym czasie nie był ani używany, ani serwisowany. Może być sprawny, może wymagać konkretnego serwisu.

Plusy: waga gdzieś w okolicach 2 kilogramów, w tej cenie możesz mieć RST Blaze o wadze ponad 2,5 kilograma albo SRS XCR - około 2,2-2,3 kilograma.

Ewentualnie jakieś używane...

Napisano

Do 400zł można kupić naprawdę wiele nowszych i lepszych amorów np.

- rock shox tora

- rock shox recon

- rock shox xc

- suntour raidon/epicon

- manitou black

- manitou drake

Trzeba cały czas szukać, bo co jakiś czas się te amory pojawiają ;).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...