Sziva Napisano 18 Lipca 2016 Napisano 18 Lipca 2016 Witam, posiadam rower Giant Boulder Team z okolic 2000 roku. Zamontowany fabrycznie jest tam amortyzator Suntour M7600 (skok prawdopodobnie 63mm, średnica rury 1 1/8 cala). Przed serwisem ciężko było go wzruszyć, po serwisie zaczął się uginać - w końcowej fazie hamowania jestem w stanie dobić go do końca. Hamulce jakie posiadam to v-brake. Ostatnio napotkałam ofertę nowego amortyzatora Rock Shox Judy XC: http://olx.pl/oferta/rock-shox-judy-xc-nowy-retro-mega-okazja-rarytas-CID767-IDgeWNb.html Czy warto mi wymieniać na ten amortyzator czy jest to bezcelowe? Obecnie posiadam Suntoura w kolorze żółtym (obity i odrapany), więc ten Rock Shox wizualnie by pasował, ale właśnie czy zmiana poza odświeżeniem wizualnym da mi cokolwiek jeszcze?
Fonika Napisano 18 Lipca 2016 Napisano 18 Lipca 2016 Nie ma sensu. W tym judy nic nie ma, w dodatku cena znacznie zawyżona.
wojtasin Napisano 18 Lipca 2016 Napisano 18 Lipca 2016 Ten widelec ma 15 lat, w tym czasie nie był ani używany, ani serwisowany. Może być sprawny, może wymagać konkretnego serwisu. Plusy: waga gdzieś w okolicach 2 kilogramów, w tej cenie możesz mieć RST Blaze o wadze ponad 2,5 kilograma albo SRS XCR - około 2,2-2,3 kilograma. Ewentualnie jakieś używane...
tobo Napisano 18 Lipca 2016 Napisano 18 Lipca 2016 Miałem takiego rsa. Pracował bardzo płynnie. Kąpiel olejowa. Dobrej jakości uszczelki. Cena nowego wynosiła~1000 zł.
Fonika Napisano 19 Lipca 2016 Napisano 19 Lipca 2016 Do 400zł można kupić naprawdę wiele nowszych i lepszych amorów np. - rock shox tora - rock shox recon - rock shox xc - suntour raidon/epicon - manitou black - manitou drake Trzeba cały czas szukać, bo co jakiś czas się te amory pojawiają .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.