Scoobany Napisano 18 Lipca 2016 Napisano 18 Lipca 2016 Cześć wszystkim. Ktoś się orientuje czy w miejsce suportu ze zdjęć da się zamontować "normalny" (cały skręcony gotowy do montażu) suport nakręcany czy pozostaje mi rozebrać ten i serwisować go na własną rękę? Nie wiem czy nie jest to suport wciskany? Chciałbym wymienić korbę i zmontować całość na octalinku ale wolę mieć pewność że tego typu operacja jest możliwa. Za info z góry wielkie dzięki
Mod Team mrmorty Napisano 18 Lipca 2016 Mod Team Napisano 18 Lipca 2016 Wymiana suportu jest jak najbardziej możliwa. Podejrzewam, że i tak będziesz musiał oddać to do serwisu, bo tak duże klucze rzadko zdarzają się w zapasach gospodarstwa domowego Pamiętaj, że z prawej strony masz gwint prawy a z lewej lewy - patrząc z perspektywy siedzenia na siodle.
Scoobany Napisano 18 Lipca 2016 Autor Napisano 18 Lipca 2016 Dzięki za info Podejrzewam, że większy francuz da radę. Co do gwintu to na początek będzie chyba trzeba sprawdzić czy jest to BSA czy ITAL, chyba że mówisz z doświadczenia, że z prawej strony jest gwint prawy a z lewej lewy?
Hetman Napisano 18 Lipca 2016 Napisano 18 Lipca 2016 Yyyy...? Na odwrót, z lewej zawsze jest prawoskrętny gwint w suporcie. Wymienić na gotowy suport nie tylko można ale nawet trzeba tą porażkę myśli technicznej. Do rozkręcenia lewej strony żaba wystarczy, z prawą może być różnie jeśli siedzi na amen. No i jeszcze ściągacz do korby potrzebujesz.
Mod Team mrmorty Napisano 19 Lipca 2016 Mod Team Napisano 19 Lipca 2016 Hetman - święta racja. Coś mi się pod peruką pokręciło
Scoobany Napisano 19 Lipca 2016 Autor Napisano 19 Lipca 2016 Dzięki Panowie za porady. Ściągacz mam (kilka suportów już wymieniłem). Tylko ten wynalazek mi się trafił i wolę się do tego typu operacji "przygotować".
Hetman Napisano 19 Lipca 2016 Napisano 19 Lipca 2016 Z lewej strony będzie łatwo, kontrę odkręcisz lekko dużym kluczem (ale naprawdę dużym, tam jest chyba 42 tak na oko) i reszta wyjdzie palcami - a to nie musi być ładne skoro i tak złomujesz . Problemem może być prawa strona (36), bardzo wąska, i często zapieczona/dowalcowana do gwintu przez lata zużycia. Gdybyś nie dał rady to zrobię wreszcie temat z pantentem, którego używam , bo na żywo za daleko żeby pomóc.
Felson Napisano 30 Sierpnia 2016 Napisano 30 Sierpnia 2016 Sorry za odkop ale ostatnio walczyłem z odkręceniem prawej miski w starym supporcie (pełnoletni, nieserwisowany) z gwintem BSA (czyli lewy w prawej misce). W serwisie się poddali i sugerowali przyspawanie nakrętki, żeby było za co złapać, ale udało mi się rozwiązać problem bezinwazyjnie. Potrzebne są: śruba M16 + nakrętka + klucz 24mm (najlepiej nasadowy z pokrętką T) + druga osoba do pomocy z płaskim śrubokrętem. Mając odkręconą lewą miskę i wyjętą oś, w prawą miskę włożyłem od zewnątrz śrubę M16, na którą od wewnątrz nakręciłem nakrętkę. Pomocnik delikatnie przytrzymał śrubokrętem nakrętkę wewnątrz mufy, tak by się nie obracała gdy dokręcałem śrubę. Dalsze dokręcanie spowodowało, że śruba z nakrętką ścisnęły miskę, która nie mając innego wyjścia wykręciła się z mufy. Elegancko i bez żadnych strat.
Hetman Napisano 31 Sierpnia 2016 Napisano 31 Sierpnia 2016 Lepiej to robić szpilką (albo długą śrubą), wewnątrz dwie nakrętki skontrowane+loctite i na długim końcu tak samo, najlepiej z łącznikową. Na zewnątrz też lepiej łącznikowa, bo naprawdę zdarzają się rozwalcowane miski i ten gwint pracuje. Zaleta jest taka, że działa w obie strony, zależy którą kręcisz - czyli i na angielskie, i na włoskie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.