Skocz do zawartości

[Okulary] Jakie budżetowe okulary polecacie?

stoper86

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Koledzy poszukuję tanich okularów do jazdy na rowerze, ponieważ moje poprzednie gdzieś zgubiłem, a budżet mam wynoszący 100 złotych :(
Ktoś może coś polecić czy to pieniądze wydane na darmo??

Co na przykład o tych sądzicie:

http://allegro.pl/okulary-polaryzacyjne-na-rower-5-wymiennych-szkiel-i6149422955.html

http://allegro.pl/sportowe-okulary-rowerowe-3x-wymienny-szyby-goggle-i6156098621.html#thumb/4

http://allegro.pl/wyprzedaz-sportowe-okulary-uvex-blaze-2-szyby-etui-i5272771238.html

Ktoś może miał z nimi do czynienie?? :)

Pozdrawiam

Siemka

Może nie tego się spodziewasz ale ja akurat jeżdżę w pomarańczowych okularach z decathlona za 20 zł. Po jednym z maratonów prawdopodobnie położyłem je na dachu auta i pojechałem, następnego dnia znów kupiłem te same. Nie dość że bardzo dobrze przez nie widać to są takie że ani owad ani błoto raczej nie ma szans dostać się pod nie. No i nie szkoda zniszczyć/zgubić bo kosztują tyle co flaszka soplicy. Trochę droższe okulary rowerowe BBB leżą w domu i się kurzą. Mam też drogie okulary Brenda, do auta czy do chodzenia są genialne (najchętniej kupiłbym drugą parę na zapas) ale na rower wybieram te z deca. Osobiście jestem zwolennikiem pomarańczowych szkieł a te które mam nie zniekształcają obrazu tak jak to zauważyłem w niektórych modelach. Przyciemnianych na rower używam tylko wtedy kiedy jadę w słoneczny dzień bez kasku (w pomarańczowych bez daszka jednak trochę razi słońce) na piwo i z powrotem (czyli rzadko) i wtedy zabieram Brendy. Modelu nie pamiętam a nie chce mi się teraz schodzić do auta.

pzdr 

Arctica. S50. Występują w zestawach po 3 szkła - białe, brązowe, ciemne na przykład. Szkła (znaczy się plastiki, ale dobre) się wymienia i da się je dokupić, raz kupowałem brązowe za 25pln. Jedne takie patrzałki zgubiłem, kupiłem drugie i mimo praktycznie codziennej eksploatacji po dokładnie roku nie są prawie wcale zużyte. Cośtam jest na szkiełkach jakaś mała ryska tu i tam ale były ze sto razy myte, wiele razy chlapane błotem itp.

Arctica. S50. Występują w zestawach po 3 szkła - białe, brązowe, ciemne na przykład. Szkła (znaczy się plastiki, ale dobre) się wymienia i da się je dokupić, raz kupowałem brązowe za 25pln. Jedne takie patrzałki zgubiłem, kupiłem drugie i mimo praktycznie codziennej eksploatacji po dokładnie roku nie są prawie wcale zużyte. Cośtam jest na szkiełkach jakaś mała ryska tu i tam ale były ze sto razy myte, wiele razy chlapane błotem itp.

Kolego, a możesz podać jakiś link z tymi okularkami co mają w zestawie 3 szkła bo nie mogę namierzyć :(

Wszędzie tylko widzę z jednym szkłem plus zapasowe szkło transparentne.

Co do okularów które podałeś w poście: Uvex blaze. Miałem je przez chwile i zwróciłem do sklepu, jak dla mnie szkła były za małe, przez co na dole były całkiem spore szpary przez które było czuć wiatr podczas jazdy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...