klbw Napisano 17 Lipca 2016 Napisano 17 Lipca 2016 Witam, obecnie używam pedałów Look S-Track (z takimi kupiłem rower). Czy znacie może jakieś rozwiązanie pozwalające na jazdę od czasu do czasu w normalnych butach?Na stronie producenta widzę tylko taką klatkę: http://www.lookcycle.com/en/it/vtt/pedales/s-track-cage.html, ale nie wiem czy to dobre rozwiązanie - może jest coś innych producentów? Jeśli nie, to pewnie zmienię pedały na inne... Z góry dzięki za pomoc! Tomasz
pepelito Napisano 18 Lipca 2016 Napisano 18 Lipca 2016 A masz w ogóle buty z tym systemem? Jeśli nie to albo kup i pojeździj w takich butach (a wtedy zapomnisz o zwykłych), albo załóż od razu zwykłe pedały. Zakładanie jakiś nakładek aby jeździć w normalnych butach wydaje się być bezsensu.
klbw Napisano 18 Lipca 2016 Autor Napisano 18 Lipca 2016 Tak, oczywiście - mam, używam i bardzo chwalę Chodzi mi o posiadanie opcji podskoczenia gdzieś rowerem, bez butów zatrzaskowych, tylko w zwykłych... Do modeli pedałów Shimano widziałem specjalne nakładki – czy jest coś podobnego do Look'a?
fw66 Napisano 19 Lipca 2016 Napisano 19 Lipca 2016 Te nakładki powinny pomóc. Nie będzie idealnie, ale podejrzewam że da się jechać w trampkach. Jeśli jesteś zadowolony z s-tracków, to szkoda je wymieniać. Sam mam Quartz'e i to najlepszy system jaki miałem. Kiedy te się skończą, następne też będą Looki.
Veext Napisano 23 Lipca 2016 Napisano 23 Lipca 2016 Mam takie, daje radę, ale to nie to co platformówki... Czuć wystające ponad platformę części zatrzasków, co może przeszkadzać... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.