marco1973 Napisano 17 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2016 jak sprawdzić czy działa licznik, jeśli nie mam oryginalnego podłużnego magnesika? próbowałem małym dość silnym magnesem od jakiegoś głośniczka, malutkim magnesikiem na szprychę z licznika rowerowego od czujnika garmina ale żaden z nich nie wzbudza automatycznie Sigmy do pracy. możliwe żeby pracowała tylko na oryginalnym? nie chciałbym inwestować w nowy magnes nie będąc pewnym czy to tylko magnes czy licznik... tak wyglądał oryginalny ale się zgubił http://www.dobrerowery.pl/img/product_media/23001-24000/7701.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandacz Napisano 17 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2016 Niemożliwe. Magnes to magnes - czujniki niewiele się od siebie różnią, stosuje się w nich kontaktrony o podobnych parametrach... Magnes od licznika X powinien działać z licznikiem Y. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepelito Napisano 18 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2016 Każdy magnes powinien działać. Ludzie tutaj przerabiają liczniki na liczniki kadencji i zakładają różne magnesy na korbę, każdemu to działa (mi też) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 18 Lipca 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Lipca 2016 jak sprawdzić czy działa licznik, jeśli nie mam oryginalnego podłużnego magnesika? Może to licznik oddał ducha i nawet na oryginalny magnes nie zareaguje? A powinien na każdy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marco1973 Napisano 18 Lipca 2016 Autor Udostępnij Napisano 18 Lipca 2016 skoro powinien na każdy to znaczy że wyzionął ducha. sprawdzę to raz jeszcze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandacz Napisano 18 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2016 Jeśli będziesz zwierał styki licznika, to sprawny powinien "żyć", czyli zastartować i pokazać jakąś wartość... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.