Czechu95 Napisano 17 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2016 (edytowane) Witam! Planuję w tym tygodniu zakupić nowy rower. Decyzja padła na Giant Roam 2 model 2016 (https://www.giant-bicycles.com/pl-pl/bikes/model/roam.2.disc/24505/92082/), wszystko byłoby w porządku gdyby nie jedno nurtujące mnie pytanie a mianowicie czy rowerek wytrzyma obciążenie kierującego czyli ok. 110kg, oraz ile jeszcze mam zapasu, nie mam zamiaru jeździć czymś co będzie na granicy wytrzymałości. Rowerem planuję jeździć tylko i wyłącznie w mieście, po szosie. Edytowane 17 Lipca 2016 przez Czechu95 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanPiotr Napisano 17 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2016 ludzie w tej wadze jezdza rowerami szosowymi , to ten tym bardziej wytrzyma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 17 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2016 Koła pewnie się rozlecą za jakiś czas, będziesz musiał kupić jakieś solidne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
joesatch Napisano 17 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2016 Ja zaczynałem jeździć na modelu z 2014r z wagą wyjściową 113kg. Rower wytrzymał, koła wytrzymały... przy zerowym przeglądzie podciągali mi szprychy i koła spokojnie wytrzymują. Inna sprawa to hamulce, z miejsca wymieniałem na SLX'y Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 17 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2016 Zależy, przy takiej wadze nawet czasami wystarczy źle z krawężnika wyższego zjechać przednim kołem. W tym budżecie i tak kół w żadnych rowerze nie będzie dobrych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi