alagor96 Napisano 31 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2016 A nie masz przypadkiem za bardzo wykręconych śrub regulacyjnych? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acon Napisano 31 Lipca 2016 Autor Udostępnij Napisano 31 Lipca 2016 Jesli chodzi ci o sroby przy ramieniu hamulca to u mnie takich nie ma, naciag sprezyny reguluje po przez wlozenie bolca od sprezyny w jedna z trzech dziurek przy ramie. jesli chodzi ci o barylki przy klamce to regulowalem na maksymalnie wkreconych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 31 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2016 No właśnie nie. Kręciłem nimi i w jedną i w drugą stronę i nic to nie daje. Ramiona się jeszcze jakoś rozbiera ? Bo może tam tkwi problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acon Napisano 31 Lipca 2016 Autor Udostępnij Napisano 31 Lipca 2016 ramiona zdejmuje sie tylko z rany , mocowane na jedna srobe imbusowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Garlock Napisano 4 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2016 Jesli chodzi ci o sroby przy ramieniu hamulca to u mnie takich nie ma, naciag sprezyny reguluje po przez wlozenie bolca od sprezyny w jedna z trzech dziurek przy ramie Jaki to model deorek? Te co ja znam maja te śrubki, bo bez nich ciężko wyregulować dźwignie, żeby równo odbijały. http://bike.shimano.com/media/techdocs/content/cycle/EV/bikecomponents/BR/EV-BR-M590-2922_v1_m56577569830670736.pdf może po prostu wykręciły się i wypadły (na rysunku to te z nr 2). Ale żeby obie naraz? Otóż mam vki deore i wymieniałem klocki. W przednim hamulcu tak nie mam, lekko dotykam klameczkę i hamulec hamuje To by wskazywało na uszkodzona linkę. Z przodu masz króciutką linkę i pancerz więc opory są małe. Z tyłu masz długą linkę. Wypnij linkę (wystarczy jak wypniesz fajkę) i sprawdź, czy dźwignie lekko obracają się na piwotach i czy przy dociskaniu ręką do obręczy czuć wyraźny opór sprężyny. jeśli nie, to zdejmij , wyczyść piwoty i otwory drobnym papierem ściernym i nasmaruj (optymalny jest smar grafitowy). Jeśli dźwignie chodzą lekko i czuć opór sprężyny to na 99% winowajcą jest pancerz albo pęknięte druciki linki blokujące się w pancerzu. Ten pozostały 1% to zapieczona klamka, ale tego raczej bym nie obstawiał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 4 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2016 Przy starych klockach było wszystko oki tzn ramiona chodziły delikatnie. Pancerze i linki wymieniałem przy wymianie klocków. Piwoty też czyste i nasmarowane. Gdy daje na środowy otwór w piwocie, to ramiona nie odbijają, bo klocek już dotyka obręczy. Musze dać na trzeci, ale to już wtedy odbija jak rakieta i tym samym potrzeba dużo siły żeby ścisnąć ramiona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Garlock Napisano 4 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2016 Coś tu jest nie tak. Podaj model hamulca albo/i wklej jakieś fotki. Niektóre rowery maja tylko jeden otwór do sprężyny i wtedy te hamulce wcale nie miałyby regulacji. Niektóre v-ki ( te z krótką sprężyną- nie z taką której długie ramią zaczepiasz o nadlew na dźwigni) mają sprężynę, którą można włożyć w różne otwory w dźwigni. Może masz takie i przez przypadek przy wkładaniu przełożyłeś sprężynę w otwór o najmniejszym napięciu. Ale bez dokładnych danych o hamulcu to gdybanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 4 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2016 Rower mam w pracy, po weekendzie zrobię zdjęcia. Model to Deore. Sprężyna, to w zasadzie dłuższy pręcik zaczepiony o taki wypust w ramieniu. Otworów ramie mam 3. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Garlock Napisano 4 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2016 Model to Deore. Gdzieś od środka powinien być wtłoczony numer modelu. Jako, że to hamulec będzie się zaczynał od liter BR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 4 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2016 Sprawdzę po weekendzie dokładnie to dam znać. Ewentualnie i tak pojadę do serwisu z kołem do centrowania i poproszę o zerknięcie na przyczynę zbyt mocnego odbijania. Dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.