Skocz do zawartości

[ Koła] Co wybrać?

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej,

Mam zamiar wymienić koła, mam dwie propozycje:

1.

http://allegro.pl/kola-26-alexrims-td24-novatec-d041-2-disc-8-9-10-i5814012085.html

Co o nich sądzicie? Będą używa do XC, jestem bardzo lekki. Ktoś może zamawiał z tego sklepu? 

Niestety miałem przykrą sytuację z tymi kołami, kupiłem używki, jedne było mocno walnięte. Koleś twierdził że przejechał 500 km a w zaufanym serwisie usłyszałem że nyple były pozapiekane a obręcz dostała niezłe manto. Pytanie czy sprzedający wciskał kit czy sklep który składa koła odwalił kichę.

2.

Mam nową piastę tylną Mb-525, wrzuciłbym taką samą na przód + jakieś obręcze do 50 zł/ sztuka

Obydwie opcje wyjdą w granicach 450-500 zł.

Które lepiej wybrać? A może jakieś inne propozycje do 500 zł ( w cenie musi być przesyłka, kwota nieprzekraczalna) ?

Napisano

Napisz do @@dawid, składa naprawdę dobre kółka . W budżecie 500zł powinieneś się zmieścić na Novatec 041/042 i dość pancernej obręczy DT 533 , szprychy i nyple również dobierze odpowiednie do potrzeb. Sam mam kółka od niego i po ponad 2k km nie wymagają najmniejszego centrowania.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...