Raddoli Napisano 17 Lipca 2016 Napisano 17 Lipca 2016 Siemka, mój rowerek to merida big.nine 800 z 2015, pełna specyfikacja tutaj: http://www.merida-bikes.com/en_int/bikes/hardtails/xc-race-marathon/2015/big-nine-800-2107.html Zmiany ktore dokonałem to hamulce slx 675, tarcze xt i tubeless. Chciałbym odchudzać rower w taki sposób, żeby przełożyło się to na wyniki w maratonach. Co możecie polecić? Lżejsze opony, czy od razu całe koła? Rower nie ma tracić na wytrzymałości, moja waga to 85kg. Pozdrawiam Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka Cytuj
szliri Napisano 17 Lipca 2016 Napisano 17 Lipca 2016 Jeśli opony są drutowane to polecam zmienić na zwijane niskim kosztem można urwać sporo z wagi, dętki można wymienić na ultralight bądź zalać koła mleczkiem, same koła są tutaj ciężkie zważywszy na piasty shimano, warto poszukać takich około 1600g dadzą dobry kompromis między wagą a wytrzymałością, z drobiazgów na pewno na rurkach (kierownica,sztyca,mostek) + chwyty można też odchudzić bo seryjne są stosunkowo ciężkie. Cytuj
Raddoli Napisano 17 Lipca 2016 Autor Napisano 17 Lipca 2016 Opony zwinaje i zalane już mleczkiem o czym napisałem:) Obrecze które mam sa lekkie? Jakie piasty polecacie? Dt 350 będą dobre? Chwyty chętnie wymienie bo mi sie porwały, może ritchey? Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi