Raddoli Napisano 17 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2016 Siemka, mój rowerek to merida big.nine 800 z 2015, pełna specyfikacja tutaj: http://www.merida-bikes.com/en_int/bikes/hardtails/xc-race-marathon/2015/big-nine-800-2107.html Zmiany ktore dokonałem to hamulce slx 675, tarcze xt i tubeless. Chciałbym odchudzać rower w taki sposób, żeby przełożyło się to na wyniki w maratonach. Co możecie polecić? Lżejsze opony, czy od razu całe koła? Rower nie ma tracić na wytrzymałości, moja waga to 85kg. Pozdrawiam Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szliri Napisano 17 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2016 Jeśli opony są drutowane to polecam zmienić na zwijane niskim kosztem można urwać sporo z wagi, dętki można wymienić na ultralight bądź zalać koła mleczkiem, same koła są tutaj ciężkie zważywszy na piasty shimano, warto poszukać takich około 1600g dadzą dobry kompromis między wagą a wytrzymałością, z drobiazgów na pewno na rurkach (kierownica,sztyca,mostek) + chwyty można też odchudzić bo seryjne są stosunkowo ciężkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raddoli Napisano 17 Lipca 2016 Autor Udostępnij Napisano 17 Lipca 2016 Opony zwinaje i zalane już mleczkiem o czym napisałem:) Obrecze które mam sa lekkie? Jakie piasty polecacie? Dt 350 będą dobre? Chwyty chętnie wymienie bo mi sie porwały, może ritchey? Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi