acon Napisano 18 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2016 nie nie, terenu zero, czasem się trafi jakaś wyrwa w jezdni, czasem pod krawężnik podbije koło, ale to są żadkie przypadki. mam zaledwie 33 lata a spokojnie jeżdzę na tyle ze emeryci mnie wymijaja na rowerach. Turystycznie jeżdzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acon Napisano 19 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2016 Tu trzeba sobie zadac pytanie czy ja w ogole potrzebuje amortyzator, bo wydac okolo tysiaca... bez sensu na wyjazdy weekendowe rekreacyjne. chyba zrobie zmiane na sztywny widelec gdy obecny juz nie bedzie sie nadawal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pszczak0 Napisano 17 Maja 2021 Udostępnij Napisano 17 Maja 2021 Witam mam rower od 2 miesięcy z takim amorem rower ma przejechane 400 km po 200 km przejechanych w ciągu 14 dni usłyszałem trzaski obcierania metalu ,słychać było sprężynę przy mocniejszym naciskaniu i puszczaniu na amortyzator ,oraz bujanie i trzask amorka przy nacisniętym przednim hamulcu , będąc na pierwszym przeglądzie gwarancyjnym serwisant potwierdził moje spostrzeżenia zrobił przegląd skasowali 100zł i odprawili mnie do sprzedawcy roweru Unibike crossfaier do Lublina ja mieszkam w Białymstoku po tygodniowym kontakcie między sklepem w Lublinie serwisem w Białymstoku a producentem w Bydgoszczy udało mi się zareklamować amorek u siebie dziś został zdemontowany i będzie wysłany do Bydgoszczy Unbike w ramach gwarancji , zobaczymy jaki będzie ciąg dalszy , Trochę to dziwne że dają takie tandetne podzespoły które padają po dwóch tygodniach do roweru za 3000tys zł. Rower był używany głównie na scieżkach rowerowych i 20 km żwirek waga moja 70 kg . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Galvatron Napisano 17 Maja 2021 Udostępnij Napisano 17 Maja 2021 Moim zdaniem nie warto oddawać go na gwarancję, bo tylko nie będziesz mógł jeździć. To jest bardzo prosta atrapa amortyzatora - dwie sprężyny bez jakiegokolwiek tłumienia. Wystarczy go rozebrać i nasmarować, bo z fabryki pewnie wyjechał dość suchy. Uszczelki kurzowe i ślizgi posmaruj tym: https://activia.sgl.pl/cena/oleje-i-smary/smary/do-amortyzatorlw_specjalistyczny-smar-do-amortyzatorlw/1858 A sprężyny tym: https://activia.sgl.pl/cena/oleje-i-smary/smary/do-amortyzatorlw_smar-do-sprazyn-amortyzatorlw/1045 Do wykręcenia sprężyn prawdopodobnie będziesz potrzebował tego narzędzia, ale głowy sobie uciąć nie dam: https://activia.sgl.pl/cena/narzadzia/do-amortyzatorlw/_klucz-do-regulatora-i-korka-widelcy-trekkingowych-suntour/1230 https://bitul.pl/pl/p/-KLUCZ-DO-AMORTYZATORA-SUNTOUR-2-FK006/117 (wersja metalowa) @ACTIVIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pszczak0 Napisano 18 Maja 2021 Udostępnij Napisano 18 Maja 2021 Galvatron -kolego amorek już zdany pojechał do lecznicy a mógłbyś prościej a dokładniej opisać jak rozebrać amorek co i z której strony rozkręcać ., będę wiedział na przyszłość . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pszczak0 Napisano 28 Maja 2021 Udostępnij Napisano 28 Maja 2021 Amorek wrócił na miejsce do roweru pisze ze naprawiony tyle że po przejechaniu ok.80 km zaczyna już wydawać dzwięki i inne odgłosy -- więc tak jak kolega wyżej napisał te amorki należy dojeżdzic i wymienić szkoda czasu na reklamacje czy na reanimacje i postój roweru . Przy okazji jego wymiany majster podczas jego montażu porysował lakier mocując rower na stojaku zdarł fabryczną naklejkę na kierownicy nożem razem z lakierem gdyż stwierdził że szpeciła ona kierownicę gdy mu zwróciłem uwagę że skaleczył lakier zamalował miejsce markerem i powiedział że jest ok , na koniec poprosił o wystawienie pozytywa na stronie sklepu Sprint Białystok obiecałem że to zrobię pomimo zastrzeżeń , ale po przywiezieniu roweru do domu rower wiozłem autem i następnie przejechaniu się 20km po powrocie miałem czarne ręce od kierownicy i brudne spodnie na tyłku od siodełka wiec w/wymieniony sklep nie dostanie pozytywnej opinii ogólnie -brudasy to tyle mego wyżalania się . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 28 Maja 2021 Udostępnij Napisano 28 Maja 2021 Sporo przejeździłem na NEX i NVX i kompletnie żadnych dźwięków z siebie nie wydawały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pszczak0 Napisano 28 Maja 2021 Udostępnij Napisano 28 Maja 2021 Widać były robione z niecovidowych materiałów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 29 Maja 2021 Udostępnij Napisano 29 Maja 2021 Amorek prostej budowy. Właściciel tego amorka powinien sobie sam rozkręcic go i dobrze przesmarowac. Łatwy w obsłudze. Po co wydawać kase na wysyłki i tracic czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi