Skocz do zawartości

[tylne koło] faluje góra/dół, strzela w piaście

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich forumowiczów.

Faluje lekko tylne kolo góra/dól - to się dzieje gdy na postoju się zakręci. podczas jazdy dodatkowo strzela przy kręceniu pedałami jak by w okolicach tylnej piasty . Dodatkowo gdy je wkrecam w ramę musze najpierw nakrecic od strony wolnobiegu, wtedy śruba po przeciwnej stronie sie nastawia na własciwa wysokość, w przeciwnym razie kolo jest krzywo wkręcone.

co to może być? bo już w desperacji rozważam zakup nowego kompletnego z wolnobiegiem i tylko założyć gume i przełożyć...

Napisano

Jednak okazalo sie ze to nie sa strzaly w piascie. wymienilem dzis os, kulki. strzsaly sa  na wolnobiegu, na zebatkach pierwszych trzech najmniejszych poprostu skacze lancuch

Napisano

Już zrobione. Wczoraj zrobiłem serwis piasty , nie obeszło się bez wymiany osi i kulek, dziś wymieniłem wolnobieg i łańcuch (łancuch był wyciągnięty, patrząc na przykładzie ilości ogniw, różnica wynosiła około 60% ogniwa). Wszystko już działa jak powinno. Temat można zamknąć.

Napisano

Rower zrobił dziś około 12 km. zachowuje się bardzo ładnie, tyle wiem z relacji kobity. Ale jeszcze jestem ciekaw co z ta korba?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...