Skocz do zawartości

[koła] przednie i tylne do +- 1500 zł

Diablo_94

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Chciałbym trochę uszczuplić swój rower mtb Trek Superfly 7 i chciałbym wymienić w nim obecnie koła Bontrager mustang elite tlr 29Jaki komplet kół polecacie w kwocie +- 1500 zł ? Chciałbym żeby były lekkie bo waga to 68 kg. Szerokość opon od 1,9" do 2,3". Oba na sztywną oś.

Napisano

Wtb kom i25 mm 29 er x2

Dt swiss competition + nyple mosiadz

Piasty dt swiss 350 15mmta/12mm ta

Obrecze- 850

Piasty-800

Szprychy i zaplot-300

Razem 1900 czyli 400 zl wiecej ale masz wypas kola.

Taka propozycja z mojej strony.

Napisano

za 1500zł możesz zrobić taki zestaw:

piasty Novatec D771 i D772sb

Obręcze ZTR Crest mk3 29er

Szprychy DT Competition Race

Całość powinna ważyć około 1500-1520gramów

Ciekawie jeszcze się prezentują nowe obręcze DT XR361, cenowo około 1420zł i wagowo okolo 1600gramów

Niestety opinii o obręczach nie znajdziesz bo są zupełnie nowe i do końca nie wiadomo jak będą się sprawdzać

Jak byś chciał składać koła na DT to niestety budżet trzeba by sporo naciągnąć lub zastosować cięższe i tańsze obręcze żeby zmieścić się w okoli 1500zł

Napisano

te koła są dość ciężkie i niezbyt zaawansowane. Standardowy system 3 zapadkowy

W tej kwocie mozesz mieć koła lekkie z podobnym systemem zapadkowym

albo nieco cięższe (ale ciągle lżejsze od bontragerów) z bardziej niezawodnym systemem zapadkowym

Napisano

Wiesz może ile bym zbił wagi na tych właśnie kołach Bontragera ? U mnie w mieście jest dealer Bontragera i moglbym u niego dostać ciekawy rabat na częsci tejże marki. Ewentualnie jakieś inne koła marki Bontrager jesteś w stanie polecić w które można by było zianwestować? 

Napisano

Sens w tym, że w pobliskim sklepie są w stanie wziąć w rozliczeniu, nawet te moje obecne koła za produkty bontragera... Dlatego właśnie zastanawiam się nad kołami tejże marki

Napisano

Witam,

doczepię się do tematu by nie śmiecić na forum  Obecnie jeżdżę na kołach Shimano Deore WH-MT15 na łożyskach kulkowych oś QR 9. Chcąc wymienić amortyzator na taki o wyższym skoku by poprawić geometrię roweru potrzebuję wymienić koła na takie z osią QR 15 (czytałem również ,że istnieje adapter między QR 15 - 20 i w takowy chciałbym celować wtedy łatwiej będzie znaleźć odpowiedni amortyzator) zaczynając od piast dużo czytałem i szukałem, początkowo myślałem nad piastami Novatec 711SB + 712SB ,ale jednak zdecydowałem się na coś naszego czytaj Dartmoor Revolt. Tutaj rozważę również wasze propozycję. Ważę 77 kg i zależy mi ,aby rower był lekki oraz trwały typowo do XC ,All Mountain z możliwością modyfikowania go wraz z upływem czasu do Full'a ,ponieważ ten sport coraz bardziej zaczyna mnie zaskakiwać i mi się podobać. Czy są obręcze na które warto zwrócić uwagę ? Co do szprych Dt Swiss Competition to chyba najlepszy wybór ? Niestety jestem całkiem zielony w tym temacie i chcę prosić was o radę. W razie jakichkolwiek pytań chętnie na nie odpowiem. Pozdrawiam i z góry dziękuję za wyrozumiałość.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...