borsooq Napisano 16 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2016 Witam, ostatnio dorwałem taki rower jak w temacie. rower, niestety w częściach a w dodatku w miernym stanie. Postanowiłem go rozebrać, sprawdzić co jest do wymiany wymienić, zastąpić i złożyć. Szczerze powiedziawszy, to chciałbym zachować jak najwięcej oryginalnych części. Ramę wyczyściłem, i zabrałem sie za koła. I tu spotkała mnie niespodzianka. Wolnobieg, 5-cio rzędowy (chyba) typu maillard. Dodatkowo ktoś postanowił sobie pomóc i spiłował kawałek, chyba po to, żeby odkręcić. Defnitywnie do zmniany. O ile z tym większego problemu nie ma, żeby 5-rzedowy, szosowy wolnobieg kupić, to problem mam z samą piastą i widelcem. Otóż, z tego, co zmierzyłem rozstaw widelca w miejscu trzymania piasty, to jakieś 115mm. Czy ktoś się spotkał z czymś takim? Co to za dzik? Jak go ogarnąć, jeśli piasta bedzie do zmiany? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hetman Napisano 20 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2016 Co do samego wolnobiegu, to mam klucz jeśli potrzebujesz odkręcić (100lica). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.