wojtas7 Napisano 13 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2016 Co nowego. Roubaix/Rouby i Enduro. Zdjęć nie ma chyba nikt, a nawet na pewno nikt (a ja macałem ) bo był to pokaz przedpremierowy. Będzie mała rewolucja. Ale o tym ani słowa! i gdzie ta rewolucja bo nie wiem czy zbierac kase? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qbek84 Napisano 13 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2016 Ciekawe czy ta rewolucja objęła takie błahostki jak ochrona dolnej rury wahacza przed pancerzem hamulca, który powoli acz skutecznie ją piłuje. Albo osłona dolnej rury przy suporcie przed kamieniami w przypadku ram aluminiowych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinGoluch Napisano 13 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2016 Pany w dalszych moich wypowiedziach znajdziecie, że chodziło o rewolucję w Roubaix. Enduro które miałem okazję widzieć był na dwóch ohlinsach. Ale on faktycznie poza geo zmienił niewiele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 13 Sierpnia 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2016 Już wspominałem, ale podeprę rysunkiem.O takie rewolucjione chodzi?Bo chyba nie poszli w takie coś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas7 Napisano 13 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2016 prawdziwy game changer :-) marketingowcom pozostaje wymyślanie takich gadżetów jak zmieniające kolor ramy od temperatury, bo jeśli nazywają rewolucją fakt, że podgięli na dole widelec trochę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erzurum Napisano 13 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2016 cóż za napięcie i to nieznośne oczekiwanie na nowe Roubaix, już nie mogę wytrzymać a kolega MarcinGoluch ciągle milczy. cóż to za rewolucja będzie, nowa amortyzacja w rowerze szosowym i do tego napęd 1x15, wszystko poniżej 10kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 13 Sierpnia 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2016 Też to czujesz...? U mnie podłoga drży, dzieci nie śpią spokojnie, żona wstrzymała lokaty, pakowanie i bilety lotnicze do Azji... a tu taka teatralna cisza! To kontynuujemy dgybanka.. ale to wygląda bardzo prawdopodobnie..(czy to jakaś ewolucja pomysłu BMC?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinGoluch Napisano 13 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2016 Ehhh ta cudowna szydera. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 13 Sierpnia 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2016 Jeśli od 20 lat co roku słyszysz, że nadchodzi prawdziwa rewolucja możesz w końcu zacząć patrzeć na to z "lekkim" przymrużeniem oka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erzurum Napisano 13 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2016 ja jeżdżę na tym Roubaix sprzed rewolucji, wcale to jeździć nie chcę stąd to moje wewnętrzne napięcie, zmienię i zacznę zdobywać komy, taki mam plan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 13 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2016 (edytowane) Na pewnym portalu znalazłem relację z tego eventu i jest taka fota. Google pokazuje także sklep internetowy który to sprzedaje jako Roubaix 2017. Edytowane 13 Sierpnia 2016 przez c1ach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 13 Sierpnia 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2016 No nie bardzo, nie trzymali by tyle w napięciu i tajemnicy gdyby był taki sam jak poprzednie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 13 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2016 Opis jest taki Roadies terenowego Roubaix, na zdjęciu jest najbardziej dostępną wersję SL4 Rim, warte 2370 $. Może to tańszy model? "Tańszy" hehe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erzurum Napisano 13 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2016 dla kogo oni montują te kasety 11-32 ciągle mnie to zastanawia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ishi Napisano 14 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2016 http://www.pinkbike.com/news/2017-specialized-enduro-first-look.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinusz Napisano 14 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2016 dla kogo oni montują te kasety 11-32 ciągle mnie to zastanawia. Dla mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erzurum Napisano 14 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2016 i jak jeździsz po okolicach Śląska i Zagłębia to nie brakuje Ci ciaśniej zestopniowanej kasety? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinusz Napisano 14 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2016 Nie. Dla mnie jest OK. Przy 11 biegach to naprawdę dobrze działa. Większa zmiana jest odczuwalna tam, gdzie po raz pierwszy jest różnica dwóch zębów, ale jest to przy większych prędkościach. Nie przeszkadza mi to. Dla purystów jest 11-28 11s i inne ciaśniejsze. Przeszkadzał mi 11-28 Claris... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinGoluch Napisano 15 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2016 c1ach ktoś się sypnał z opisem Roubaix. To na foto jest z roku 2016. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 15 Sierpnia 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2016 No i chyba z cienia wyłania się ta nowość...sztyca sugerowała by roubaixa lub diverga, ale tego drugiego już pokazali. Zatem roubaix? W końcu odpowiednio odsłaniają zasłony jak na dobrą premierę przystało.No i żadna inna rama nie ma (nie licząc chyba alleza i czasówki) tak położonych tylnych górnych piór.....Nie widać klasycznych wkładek zertz ale wideł umiejętnie ukryli w cieniu hmmmJedyne co może wyglądać interesująco to przejście sterówki w górną rurę (od góry) ale poszli by coś w styl treka? nie wierzę. Druga rzecz to wideł na wysokości opony - coś tam jak by się działo... To naprawdę MUSI być coś bo rama wygląda bardzo skromnie i prosto (nie licząc łączenia górnych piór z podsiodłową).I jeszcze ta kiera jak w sekwoi (i chyba czasówce?) ?ps: a premiera 09/09.. normalnie jak otwarcie olimpiady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 15 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2016 Wykonałem zdjęcie rentgenowskie ( ). Te 4 punkty to przypadek czy tam jest teraz upchnięta amortyzacja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 16 Sierpnia 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2016 ciach, zamiast robić ctr+i wystarczyło zajrzeć stronę temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tylkoNiedzielny Napisano 16 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2016 Ktoś jest mi w stanie wyjaśnić jak odczuję zmianę geometrii przesiadając się ze stumpjumpera HT 2016 na epica HT 2017? Bo patrząc na ramę to jak ktoś już napisał - wygląda na krok w tył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reba29er Napisano 16 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2016 zalezy jaki ten spec z 2016, jezeli s-works to bym sie nie przesiadal na 2017, co innego "biedacka" wersja. ale jezeli masz fundusze to dlaczego nie, chociaz ja bym jeszcze poczekal na oferte exceed 2017, scale 2017 i trek 2017 (tutaj ten za 17k ma podobno super kola) btw. na jakim rozmiarowo stupjumperze jezdzisz i ile masz wzrostu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tylkoNiedzielny Napisano 16 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2016 (edytowane) ano wersja biedacka, comp carbon. Ale to przecież nie ma nic do geometrii ramy ? Rozmiar S, wzrost proporcjonalny do rozmiaru ramy - 170cm Edytowane 16 Sierpnia 2016 przez tylkoNiedzielny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi