NML_MTB Napisano 15 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2016 Poszukuję rękawiczek na szosę. Oglądałem ostatnio w sklepie Specialized (zapomniałem jaki model). Bardzo fajne jednak za drogie (199zł). Chciałbym kupić coś do 100 zł. Jednak jeśli nic nie znajdę to później może jednak kupię te Specialized. Proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NajaraNy Napisano 15 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2016 shimano produkuje dobre rękawiczki. http://www.shimano-lifestylegear.com/gl/cw/products/accessory/062advanced_gloves.php?pSccontentsPro http://www.shimano-lifestylegear.com/gl/cw/products/accessory/002escape_glove.php?pSccontentsPro Cena około 100zł w CR tylko rozmiarówka trochę zaniżona. Z tabelki wychodzi mi rozmiar L ale po przymierzeniu okazały się ciasne, dopiero XL były okej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raffik Napisano 15 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2016 Używam Pearl Izumi Select za 60zł. Są okejka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NML_MTB Napisano 15 Lipca 2016 Autor Udostępnij Napisano 15 Lipca 2016 A te Pearl Izumi Select to są typowo szosowe? Wyglądają na zdjęciach na bardziej przeznaczone do MTB. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raffik Napisano 16 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2016 Na polskich "równych" drogach ten podział jest IMO nieistotny. Ale są rzeczywiście dedykowane do mtb, bo mają wkładki. Przy moich szerokich dłoniach lepiej mi się z tym jeździ. Ewentualny szlif na pewno wyłapią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stlife Napisano 16 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2016 Ja uzywam ziener crave, jestem bardzo z nich zadowolony tlumia sporo drgan co na naszych drogach jest dosyc istotne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NML_MTB Napisano 19 Lipca 2016 Autor Udostępnij Napisano 19 Lipca 2016 Ogólnie rzecz ujmując jednak większość forumowiczów jeździ na szosie w rękawiczkach ze wstawkami zelowymi? Myślę, ze też takie kupię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stlife Napisano 19 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2016 W "normalnych" rękawiczkach czułem drętwienie/mrówki na dłoniach od wibracji które są przenoszone na kierownice. Bardzo możliwe, że jestem w mniejszości i Tobie wystarczą zwykłe rękawiczki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek56 Napisano 19 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2016 Na szosie używam wspomnianych wcześniej Pearl Izumi ,Wkładki żelowe są nie za grube tak że wogóle nie sprawiają wrażenia że są dla górali .Gdybyś się na nie zdecydował uważaj na rozmiar bo PI mają trochę zaniżoną ,wg mnie.Po zmierzeniu ręki wziąłem L-kę ale lepsze byłyby XL.Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NajaraNy Napisano 19 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2016 Ogólnie rzecz ujmując jednak większość forumowiczów jeździ na szosie w rękawiczkach ze wstawkami zelowymi? Myślę, ze też takie kup Jadąc szosą po polskich drogach to chyba bardziej telepie niż na MTB z amorem i grubym laciem w terenie więc wkładki się przydadzą. Wogóle nie rozumiem podejścia że z wkładkami to mtb a bez to szosa to raczej nie tak działa. Każdy jeździ tak jak mu wygodnie i tyle nie ma co sobie zawracać głowy wkładką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
provid Napisano 20 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2016 Rękawiczki FS260-Pro Print firmy Endura - mam, używam, polecam. Bardzo fajne rękawiczki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.