konmar Napisano 14 Lipca 2016 Napisano 14 Lipca 2016 Witam. Planuje zakupic rower oraz fotelik mniej wiecej jak ten --> http://www.zawojski.pl/weeride-fotelik-carrier-eur-id-6552 Moje pytanie brzmi czy rower górski np. ghost rider nada się do zamontowania takiego fotelika i jakiego komfortu jazdy się spodziewać czy lepiej rozejrzeć się za rowerem trekkingowym. Dzieki
mareckiabc Napisano 14 Lipca 2016 Napisano 14 Lipca 2016 Ja ostatnio kupiłem fotelik Hamax Siesta, z którego jestem bardzo zadowolony a głównie dzięki temu, że fotelik posiada możliwość odchylenia do pozycji półleżącej umożliwiającej spanie podczas jazdy co się często zdarza i wtedy dziecku nie wisi głowa.
konmar Napisano 14 Lipca 2016 Autor Napisano 14 Lipca 2016 Dziecko ma niecały rok i własnie wolałbym fotelik,który jest mocowany na ramie między siodlem, a kierownicom zeby miec cały czas podgląd. Tylko taki fotelik czy nada sie do roweru górskiego? Ja w zasadzie szukam roweru do jazdy głownie po mieście/asfalcie jednak linia roweru trekkingowego nie do końca mi sie podoba.
dankams2 Napisano 18 Lipca 2016 Napisano 18 Lipca 2016 Mój syn też ma niecały rok i jeżdzi z tyłu.Roczne dziecko ma jeszcze nie wyrobiony kregoslup wiec aby mu nie zaszkodzic warto stosowac usztywniacz na szyje, wyczieczki maks 1h, no I zatrzymac sie trzeba koniecznie jak spi Wysłane z mojego KIW-L21 przy użyciu Tapatalka A zapomnialem dodac rama najlepiej jakby pomiescila opone w okolocach 2 cali. Ja przeszedlem droge od 1,4 przez 1,75 2,2 I 2.8 cala. Najwygodniej wiadomo na najwiekszej oponie ale jyz 2,2 to na bezdetce duzy komfort a ze rower ma byc nie tylko pod fotelik to na moje jazdy pasowniejsze, no I szeroka kiera pomaga utrzymac uciekajacy tyl. Wysłane z mojego KIW-L21 przy użyciu Tapatalka
mareckiabc Napisano 18 Lipca 2016 Napisano 18 Lipca 2016 Myślę, że od czasu do czasu 40 min przejaźdzki nie zaszkodzi.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.