Skocz do zawartości

[jaka rama pod fotelik] Dla dziecka

konmar

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ja ostatnio kupiłem fotelik Hamax Siesta, z którego jestem bardzo zadowolony a głównie dzięki temu, że fotelik posiada możliwość odchylenia do pozycji półleżącej umożliwiającej spanie podczas jazdy co się często zdarza i wtedy dziecku nie wisi głowa.

Napisano

Dziecko ma niecały rok i własnie wolałbym fotelik,który jest mocowany na ramie między siodlem, a kierownicom zeby miec cały czas podgląd. Tylko taki fotelik czy nada sie do roweru górskiego? 

Ja w zasadzie szukam roweru do jazdy głownie po mieście/asfalcie jednak linia roweru trekkingowego nie do końca mi sie podoba.

Napisano

Mój syn też ma niecały rok i jeżdzi z tyłu.

Roczne dziecko ma jeszcze nie wyrobiony kregoslup wiec aby mu nie zaszkodzic warto stosowac usztywniacz na szyje, wyczieczki maks 1h, no I zatrzymac sie trzeba koniecznie jak spi

Wysłane z mojego KIW-L21 przy użyciu Tapatalka

A zapomnialem dodac rama najlepiej jakby pomiescila opone w okolocach 2 cali. Ja przeszedlem droge od 1,4 przez 1,75 2,2 I 2.8 cala. Najwygodniej wiadomo na najwiekszej oponie ale jyz 2,2 to na bezdetce duzy komfort a ze rower ma byc nie tylko pod fotelik to na moje jazdy pasowniejsze, no I szeroka kiera pomaga utrzymac uciekajacy tyl.

Wysłane z mojego KIW-L21 przy użyciu Tapatalka

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...