Kubam00 Napisano 13 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2016 Witam, Chcialbym umyc caly rower, nie tylko jak zawsze scierka, bez lancucha itp, tylko caly, moze na poczatku przeplukac weżem ogrodowym, szmatka umyc dokladnie i splukac wezem i przychodze tutaj z dosc moze banalnymi pytaniami dla niektórych. 1. Czy moge wszedzie lac te wode? Czy sa jakies miejsca w ktore lepiej nie lac? 2. Czy cos oprocz mycia i smarowania lancucha tez nalezy nasmarowac? 3. Jak wyglada smarowanie amortyzatorow? Co ile to robic? Mam rower juz ok. 2 lat i nigdy jeszcze nie byl smarowany od kupna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 13 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2016 1. Czy moge wszedzie lac te wode? Czy sa jakies miejsca w ktore lepiej nie lac? Możesz lać wszędzie , pod warunkiem że potem wszystko rozłożysz i przesmarujesz. Jak nie to unikaj wszelkich łożysk - suportu , sterów , kół , bębenka kasety. 2. Czy cos oprocz mycia i smarowania lancucha tez nalezy nasmarowac? Wszystko co ruchome. 3. Jak wyglada smarowanie amortyzatorow? Co ile to robic? Mam rower juz ok. 2 lat i nigdy jeszcze nie byl smarowany od kupna. Najlepiej co roku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin9 Napisano 13 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2016 Czy sa jakies miejsca w ktore lepiej nie lac? Łożyska... 2. Czy cos oprocz mycia i smarowania lancucha tez nalezy nasmarowac? Kiedy były serwisowane piasty i stery? Jeśli dawno to warto też je przesmarować. 3. Jak wyglada smarowanie amortyzatorow? Co ile to robic? Mam rower juz ok. 2 lat i nigdy jeszcze nie byl smarowany od kupna. Co to za amortyzator? Jeśli jakieś sprężynowy uginacz to tutaj masz poradnik jak to zrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubam00 Napisano 13 Lipca 2016 Autor Udostępnij Napisano 13 Lipca 2016 Amortyzator to chyba mam jakis najtanszy rower to giant revel disc 1, niestety nigdzie ńie znalazlem informacji o amorku Moge nasmarowac wszedzie gdzie jest dostep, bez rozkrecania. Chyba ze rozkrecanie na poziomie odkrec 3 srubki zalej i dokrec srubki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin9 Napisano 13 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2016 Prawdopodobnie masz xcm więc zrób tak jak na filmie który wkleiłem w poprzednim poście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubam00 Napisano 13 Lipca 2016 Autor Udostępnij Napisano 13 Lipca 2016 Moge nasmarowac wszedzie gdzie jest dostep, bez rozkrecania. Chyba ze rozkrecanie na poziomie odkrec 3 srubki zalej i dokrec srubki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 13 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2016 Odkręcasz tylko z dołu dwie śruby i już możesz oddzielić górę od dołu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.