Skocz do zawartości

[Buty] SPD pod mtb/turystyczne do 400 zł

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

jakiś czas temu pytałem, mam btwiny 300 szosowe, niemniej przy ponad 2-godzinnych wyprawach rowerowych się nie sprawdzają.

Szukam więc czegoś innego, wygodniejszego do jazdy turystycznej z pewnym zacięciem sportowym (bo lubię szybciej, niż wolniej :) ) - lasy, szutry, dojazdówki asfaltowe, a od czasu do czasu postój i nieco chodzenia tu lub tam aby np. coś zobaczyć. 

Max. cenowy to jakieś 400 zł i teraz mam na celowniku:

- Shimano M089 - ogólnie polecane, choć pewny nie jestem

- Shimano XC31 - mniej popularne niż powyższe, w sumie nie wiem, czy na takie zastosowanie byłyby ok

- Shimano XC51 - bo mam możliwość kupna w tej cenie teraz i albo to okazja i warto brać, albo... nie ma sensu

- Force Hard MTB - strasznie to oczoje*** się wydaje, ale ponoć kwestia cena/jakość na świetnym poziomie

A może jeszcze co innego, o czym nie wiem? :)

Skusiłem się jednak na te XC51, bo czytałem nieco na forum o ich poprzednikach (XC50, bo o 51 mało jest opinii) no i wypadały dobrze, można też niby chodzić. 

Dojdą, będzie okazja się wybrać to na pewno zdam relację :)

Wydaje mi się, że sztywniejsze będą lepsze i do dłuższej jazdy i do chodzenia - oryginalna wkładka i tak wyleci, używam specjalnych bo mam płaskostopie, które są w porównaniu do zwykłych wkładek z butów nie tylko wyprofilowane, ale i bardzo sztywne. Raczej więc nie zaszkodzi - na szosówkach shimano było w nich znacznie lepiej niż z tych z zestawu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...