Gość Napisano 13 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2016 Witam, jakiś czas temu pytałem, mam btwiny 300 szosowe, niemniej przy ponad 2-godzinnych wyprawach rowerowych się nie sprawdzają. Szukam więc czegoś innego, wygodniejszego do jazdy turystycznej z pewnym zacięciem sportowym (bo lubię szybciej, niż wolniej ) - lasy, szutry, dojazdówki asfaltowe, a od czasu do czasu postój i nieco chodzenia tu lub tam aby np. coś zobaczyć. Max. cenowy to jakieś 400 zł i teraz mam na celowniku: - Shimano M089 - ogólnie polecane, choć pewny nie jestem - Shimano XC31 - mniej popularne niż powyższe, w sumie nie wiem, czy na takie zastosowanie byłyby ok - Shimano XC51 - bo mam możliwość kupna w tej cenie teraz i albo to okazja i warto brać, albo... nie ma sensu - Force Hard MTB - strasznie to oczoje*** się wydaje, ale ponoć kwestia cena/jakość na świetnym poziomie A może jeszcze co innego, o czym nie wiem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 13 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2016 W M pójdziesz, w X raczej gorzej, bo sztywniejsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2016 Za to w X raczej wygodniej jak się na dłuższe wypady człowiek zabiera... trudny wybór. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roberttrebor Napisano 14 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2016 Zerknij tutaj( http://pl.sportsdirect.com/ )uzywam butów MDF od 3 lat do crossa jak i do mtb,w dobrej cenie i dla mnie dobrze wykonane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2016 Skusiłem się jednak na te XC51, bo czytałem nieco na forum o ich poprzednikach (XC50, bo o 51 mało jest opinii) no i wypadały dobrze, można też niby chodzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roberttrebor Napisano 14 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2016 daj znać jak tobie w nich po pierwszej przejażdżce :-) daj znać jak tobie w nich po pierwszej przejażdżce :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Warthog Napisano 15 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2016 Trochę po fakcie, ale ja w moich XC61 spokojnie sobie chodzę, jest trochę sztywniej ale poza tym bez żadnych problemów - a też się tego mocno obawiałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 15 Lipca 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Lipca 2016 jest trochę sztywniej ale poza tym bez żadnych problemów Sztywność to mniejszy ból, dla mnie w bucie do turystyki kłopotem jest brak gumowego bieżnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 15 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2016 Dojdą, będzie okazja się wybrać to na pewno zdam relację Wydaje mi się, że sztywniejsze będą lepsze i do dłuższej jazdy i do chodzenia - oryginalna wkładka i tak wyleci, używam specjalnych bo mam płaskostopie, które są w porównaniu do zwykłych wkładek z butów nie tylko wyprofilowane, ale i bardzo sztywne. Raczej więc nie zaszkodzi - na szosówkach shimano było w nich znacznie lepiej niż z tych z zestawu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.