cubexc Napisano 13 Lipca 2016 Napisano 13 Lipca 2016 Witam od niedawna posiadam cube ltd pro i podczas jazdy bez trzymania kierownicy znosi mnie na prawą stronę i żeby jechać prosto musze być przechylony w lewo. Podejrzewam że mam krzywy tylni trójkąt w ramie. Chciałbym wiedzieć jak mogę to sprawdzić i czy macie jakieś inne pomysły co może być tego przyczyną.
Mod Team michuuu Napisano 13 Lipca 2016 Mod Team Napisano 13 Lipca 2016 czy macie jakieś inne pomysły co może być tego przyczyną. Linki mogą ciągnąć kierownice.
Gość Napisano 13 Lipca 2016 Napisano 13 Lipca 2016 Najprościej to zdjąć chyba tylne koło, odwrócić rower i pociągnąć coś długiego wzdłuż ramy żeby złapać oś roweru. Chociaż nie będzie to mega precyzyjne. Ewentualnie wybrać punkt na ramie i zmierzyć odległość do wybranych punktów na trójkącie.
rzezniol Napisano 13 Lipca 2016 Napisano 13 Lipca 2016 Przeciągnij sznurek od jednego haka koła przez główkę ramy do drugiego haka. Zmierz po obu stronach odległość sznurka do rury podsiodłowej. To jeden ze sposobów na określenie czy rama jest prosta w tej płaszczyźnie. Pozdro
JaromirRK Napisano 16 Lipca 2016 Napisano 16 Lipca 2016 Zwróć też uwagę czy odstępy od ramy po obu stronach tylnego koła są wszędzie symetryczne.
rzezniol Napisano 16 Lipca 2016 Napisano 16 Lipca 2016 Tylko jak będzie nierówno, to nie od razu wiadomo czy to rama czy źle zaplecione koło. Pozdro
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.