SebastianChorzow Napisano 13 Lipca 2016 Napisano 13 Lipca 2016 Witam wszystkich serdecznie. Jestem zupełnie nowym użytkownikiem tego forum więc jeśli piszę nie zgodnie z jakimś regułami proszę o wyrozumiałość. Sorry też za ewentualne błędy gramatyczne czy brak składni ale od kilku lat mieszkam w Niemczech i pisanie po polsku przychodzi mi coraz trudniej mimo, że mój niemiecki daleki jest jeszcze od ideału. Zabrałem się do odpowietrzania tylnego hamulce Formula. Wygląda na to, że układ odpowietrzania w klamce jest przypchany. Podpiąłem strzykawki z DOTem pod klamkę i zacisk, ale nie dało sie wstrzyknąć płynu do zacisku. Potem sprobowałem wstrzyknąć do klamki i sytuacja się powtórzyła. Żeby sprawdzićco blokuje odkręciłem przewod hamulcowy od zacisku, wtedy płyn wchodził bez problemu. Po ponownym przykreceniu do zacisku, odkręciłem go od klamki, płyn również przepływał bez opor- wypływa z końcówki przewodu. Próbowałem na końcu wstrzyknąć płyn do klamki z odkreconym przewodem i tu znów ten sam problem- płyn nie wchodzi. Przy odkreconej śrubce odpowietrzanie podczas naciskania na klamkę, płyn wypływa z otworu odpowietrznika. Ktoś ma może jakiś pomysł co może być przyczyną? Co mogło się przypchać i jak sobie z tym poradzić? Ogromne dzięki za wszelkie rady i sugestie. Pozdrawiam serdeczne wszystkich.
Root Admin Mieciu Napisano 13 Lipca 2016 Root Admin Napisano 13 Lipca 2016 Temat usunięty. Powód: - pkt. 2b zasad pisania - brak klamrowego nazewnictwa tematu. Zobacz tutaj, jak założyć poprawnie temat: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.