Kaziubdg Napisano 12 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2016 Witam, Z narzeczoną kupiliśmy sobie orkany 3.0 z rocznika 2015. Odpowiednio modele: damski i męski. Poszukujemy (wg. priorytetów): a) bagażnik błotniki c) nóżka d) oświetlenie (kierunkowskazy?) e) torby na ramę/siodełko itd. itp. f) ew. sakwy pasujące do bagażnika Zdaję sobie sprawę, że to dość duże wymagania więc najistotniejsze są pierwsze 3 (bo nie znam się i nie chce przestrzelić). Pozostałe 3 - chętnie wysłucham, ale spróbuję poradzić sobie sam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 12 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2016 Ej siemka panie kolego. Witamy na forum. No w końcu zroweryzowany Co dopiero ci rowery poleciłem w robocie a ty już chcesz je bezcześcić błotnikami i stopkami. Nie wstyd? A) bagażnik do Orkana mam, się kurzy, raz zamontowałem, chcesz? Orion, szukaj 28'' 58mm, bo takie pasują https://www.centrumrowerowe.pl/akcesoria/blotniki/f/orion,t/?_pli=e0a49f C) tylko ta pasuje idealnie: https://www.centrumrowerowe.pl/akcesoria/podporki-rowerowe/p,podporka-rowerowa-aks-530-rs-24-29-cali-czarna-author,434102.html?_pli=e0a49f D) zgłoś się na prywatnie, to ci doradzę E) ty tak serio z otorbieniem roweru? F) Crosso, bo dobre tanie i Polskie Dla przykładu polecany przeze mnie Orkan 3.0 zmodyfikowany pod potrzeby małżonki mojej wygląda tak i jeździ po absolutnie wszystkim: Bardzo wdzięczny rowerek. Wagowo wyszło niewiele powyżej 12kg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaziubdg Napisano 12 Lipca 2016 Autor Udostępnij Napisano 12 Lipca 2016 A jak pisałem posta to zastanawiałem się "Czy Marcin tu jest?" - już teraz nie mam wątpliwości Świat jest mały niesamowicie. :-) Dzięki za linki. Co do bezczeszczenia ... to ... Panie, praktyka Chcemy jechać jak będzie błocko i się nie ubrudzić, chcemy móc postawić rower, żeby się nie przewrócił (niekoniecznie opierając o coś) itd. itp. Ten rower ma nam służyć absolutnie do wszystkiego (przynajmniej na początek): - dojazd do pracy (spontanicznie) - dojazd na działkę (karkówkę i piwko bezalkoholowe trzeba w czymś przewieźć) - piknik - wyjazd na rowery w stylu: dojeżdzamy do punktu A i przez 3 dni objeżdżamy trasy rowerowe. Przemieszczamy się do punktu B i przez 2-3 dni objeżdżamy trasy rowerowe. (na tą okoliczność bagażnik i uchwyty juz zakupiłem) ... czyli bez szaleństw, ale wszystko Stąd opcja na światła, bagażniki, torby itd itp. Stąd takie wymagania/potrzeby A jakiś licznik + uchwyt na smartfona polecasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 12 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2016 Światła - skromnie mówiąc sam składam customowe latarki rowerowe (po referencje proszę się zgłosić do Tomasza Z. Lub Marcina K.) Licznik - https://www.centrumrowerowe.pl/akcesoria/liczniki-rowerowe/przewodowe/p,licznik-base-1200-sigma,432012.html?_pli=e0a49f Uchwyt na smartfona z ALIEXPRESS - trzyma sztywno i nie wypuszcza telefonu nawet na największych wertepach. Najlepszy, jaki miałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.