Skocz do zawartości

[spodenki] damskie do 200 zł

wysoka

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Szukam dobrych damskich rowerowych spodenek z wkładką. Chciałabym się zmieścić w 200 zł (chętnie wydam mniej). To będą moje pierwsze spodenki rowerowe, dotąd jeździłam w zwykłych sportowych spodniach bez wkładki. Jednak zaczęłam jeździć więcej i częściej - jestem nieco obolała. Dlatego zależy mi na dobrych spodenkach z wkładką

Wolałabym, żeby nie były całkiem krótkie, raczej przynajmniej do kolana, chętnie 3/4.

Znalazłam takie:

http://www.rogelli.pl/damskie-rowerowe-spodenki-3-4-sindia-z-wkladka-zelowa-czarne/

Znalazłam różne opinie w internecie na ich temat. Poza tym, są dość grube. Pewnie w takich temperaturach jak teraz - będzie mi w nich za ciepło? Co sądzicie? I czy w ogóle model jest godny uwagi? Może polecicie coś innego z dobrą wkładką? 

Napisano

Modelu konkretnego nie polecę, bo anatomia damska rządzi się innymi prawami niż moja :), ale skoro piszesz że jeździsz więcej, co rozumiem jako dłuższe trasy to warto rozglądać się za czymś na szelkach. Wkładka lepiej trzyma się na właściwym miejscu podczas jazdy, szczególnie gdy spodenki już nie są nowe i materiał trochę się rozciągnie. Pomimo większej ilości materiału nie jest w nich zauważalnie cieplej niż w tych bez szelek.

Polecam również wkładki żelowe (zaproponowane przez Ciebie Rogelli akurat taką mają), wolniej się ubijają.

Napisano

Dzięki za sugestie. Może faktycznie na szelkach będą lepsze.

A czy ta firma - Rogelli - jest godna polecenia? Już abstrahując od tego konkretnie modelu.

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Nie mam złego zdania o Rogelli. Ogólnie rzeczy mają bez szału, jeśli o jakość chodzi, ale całkiem dobre, zwłaszcza biorąc pod uwagę ceny. A już z wyglądu, to są bardzo ładne, a to dla mnie ważne. Ale jak chcesz, coś lepszego, to mogę Ci polecić spodenki, które kupiłam wiosną, niestety drożej niż są teraz na promocji. http://sporto.com.pl/p/94/7321/odlo-flash-spodenki-rowerowe-damskie-damskie-spodenki-krotkie-odziez-kolarstwo.html Topowa marka Odlo, jakość rewelacja, kolorek bajerancki, dobra wkładka, ale jak na Odlo, mogli się z wkładką bardziej postarać. 

Napisano

Ja polecam damskie spodenki Berknera z żelową wkładką (dostępne były w intersporcie w tym roku) Co do szelek jeśli jezdzisz sporo i jesteś kobietą to bierz pod uwagę, że w razie konieczności pójścia do WC będziesz musiała się rozbierać do naga ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...