Skocz do zawartości

(opona) Rocket Ron vs Vittoria Barzo vs X-King

Alsew

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Poszukuje opony w rozmiarze 27,5 szerokość 2,1-2,2 z przeznaczeniem na przednie koło i jazdę po lasach, łąkach, korzeniach, piasku i błocie, śniegu . Opona ma być lekka wiec w grę wchodzi tylko zwijanka. W oko wpadły mi te co w temacie i mam dylemat która z nich będzie pewnie spisywać się w takich warunkach i nie będzie zamulac na szutrowej ścieżce. Na tylnym kole Saguaro 2,2. A może macie jakieś inne propozycje w tym typie?

Napisano

Wtb trailboss

Vittoria barzo

Michelin wild grip'r

Z tych agressive to mozesz palnac

-hans dampfa

lub

-wtb viligante.

wspominasz o blocie i sniegu-te 2 sa bardzo dobre na takie warunki, ale moga troche zamulac na twardym

Napisano

Z mojego doświadczenia

Rocket Ron bardzo szybka opona, nada się na wszystkie wymienione przez Ciebie warunki. Spisuje się dobrze

X-King - według mnie szybsza opona od Rocket Ron ale tylko na asfalcie. W sypkim terenie trochę zarzuca.

Napisano

Bardziej agressive opony nie przewiduje. WTB Trailboss wygląda ciekawie... W zasadzie to patrzyłem jeszcze na Maxxis Ikon... Asfaltu unikam jak ognia ale szutrowych odcinków mam sporo.

Napisano

Ikon na przód w podane warunki to niezbyt. W błocie ani śniegu się nie odnajduje.

Od siebie polecam Barzo, mam na przodzie i guma trzyma bardzo dobrze, czy to szutrowy szybki zjazd czy mokre kamolce.

Napisano

Od siebie polecam Barzo, mam na przodzie i guma trzyma bardzo dobrze, czy to szutrowy szybki zjazd czy mokre kamolce.

Prawdę mówiąc to Barzo jest moim faworytem od samego początku... A jak ona ma się do pozostałych opon o których mowa w tym temacie??? Macie jakiś porównanie z Rocket Ron? X-King i Ikon raczej już odpada...
Napisano

Rocket ron ma jakas miekka mieszanke szybko sie sciera,, nawet w terenie niszcza sie klocki .

Wiec ja stawiam albo na barzo vittoria albo trailboss.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...