tobo Napisano 9 Września 2016 Udostępnij Napisano 9 Września 2016 To żadna wada, tylko widoczna pod bezbarwnym lakierem krawędź maty karbonowej. Mój Ultimate CF SLX,tak jak tysiące innych też tak ma. Ciesz się rowerem Na zdjęciu są dwie "krawędzie". Ktoś źle wykroił matę a potem wsztukowal brakujący kawałek pomiędzy? Tak "urokliwa" nie była moja karbonowa chinszczyzna za 250 dolarów. Może "spec" z Canyona powinien się doszkolic u bezimiennego speca Chin. Na co dzień oglądam karbony w najróżniejszym wykończeniu i malowaniu i jestem pewien że takiej fuszery nie widziałem. Przyznać się do tego trudno ale w pamięci ludzi bardziej zostają wpadki niż pozytywne rzeczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 9 Września 2016 Udostępnij Napisano 9 Września 2016 I nie mówimy tu o malowaniu, tylko o wykończeniu karbonu, gdzie z jakiegoś powodu Canyon zdecydował się na taką a nie inną estetykę Estetykę ? Rozumiem że starasz sie być miły ;-) Wyglada to strasznie, ja bym taki rower odesłał na ich koszt. Dziwi mnie że tak poważna i ceniona firma pakuje w kartony taką masakrę i się nie obawia zwrotów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty02 Napisano 16 Września 2016 Udostępnij Napisano 16 Września 2016 Witam Koledzy i Koleznaki, Napatoczylem sie na watek przy okazji bo widze ze swierzy. Sam nosze sie z zakupem Aeroad cf slx 8.0 di2 i prosze o podpowiedz czy one tez maja ten fatalny pasek na gorze ramy? Nie mam zamiaru sie sprzeczac czy to jest fajne czy nie. Mi sie to nie podoba nawet jesli producent zapewnia ze to nie jest zadna wada fabryczna. Do kolegi dzewo rozumie ze zakupiles model 2017? czy jest tu ktos z rama aero z 2017 i moze sie wypowiedziec? z gory dziekuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 16 Września 2016 Udostępnij Napisano 16 Września 2016 U mnie w klubie sa 3 Aeorady i jakos tego typu wykonczenie nie rzucilo mi sie w oczy. Zobacze w Niedziele, moze ktorys sie pojawi, to oblukam dokladnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty02 Napisano 16 Września 2016 Udostępnij Napisano 16 Września 2016 Bylbym bardzo wdzieczny. Jesli jakowes by mialy takie skazy to bylbym wdzieczny za infromacje z jakiego roku pochodzi model.pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blakeburn Napisano 17 Września 2016 Udostępnij Napisano 17 Września 2016 Tak się składa, że kolega z którym jeżdżę ma Aeroad na Di2 i jego rama nie posiada żadnych skaz ani jakiś dziwnych śladów. Rower kupił 3 miesiące temu, więc w miarę nowy. Jedynie coś powłoka lakieru na tylnym trójkącie nie wydaje się zbyt dobra bo przypadkiem złapała ryskę przy wyciąganiu łańcucha do szejkowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty02 Napisano 20 Września 2016 Udostępnij Napisano 20 Września 2016 Slyszalem o marnosci lakieru u canyona. Ale mozna to obejsc kupujac model czerwony. One warstwe lakieru maja podobno o niebo lepsza. Zakup czerwonego? Kwestia gustu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek14 Napisano 25 Września 2016 Udostępnij Napisano 25 Września 2016 Jak widać Canyon ma problemy z jakością nie tylko w rowerach szosowych, ale generalnie: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 Września 2016 Udostępnij Napisano 26 Września 2016 Ale rzeźba, o matko. Zastanawiające , że pakują to do kartonów. Te wlepki przy śrubach od koszyka to hit sprzedaży pewnie,. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radziuGD Napisano 26 Września 2016 Udostępnij Napisano 26 Września 2016 Na moje to canyon powinien odkupywać szybko te rowery za przynajmniej 2x tyle sosu co skasował aby takie filmy się w necie nie pojawiały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 27 Września 2016 Udostępnij Napisano 27 Września 2016 Te wzmacniajace wstawki przy srubkach sa akurat fajne. Tak jak i fajnie wygladaja widoczne "wstawki" w roznych miejscach ramy, jak i sama struktura karbonu. To jest celowy zabieg, moze sie podobac lub nie. Problem dotyczy sie glownie "krech" lecacych po gorze ramy, jak widac, nie tylko w Ultimate, ktore to wzbudzaja troche kontrowersji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 Września 2016 Udostępnij Napisano 27 Września 2016 Te wzmacniajace wstawki przy srubkach sa akurat fajne Moze sie to i komus podoba, jak jest sensownie zrobione, Tu wyraznie widac ze paski sa nalepione na odwal sie i sa krzywo i same z siebie sa krzywe.. Dla mnie LIPA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek14 Napisano 27 Września 2016 Udostępnij Napisano 27 Września 2016 Te wstawki są takie "fajne", że rama wygląda jak po naprawie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty02 Napisano 27 Września 2016 Udostępnij Napisano 27 Września 2016 Ja osobiscie juz sobie na temat zakupu canyona odpowiedzialem.Nie dziekuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kosa1987 Napisano 24 Października 2016 Udostępnij Napisano 24 Października 2016 Miałem kiedyś ramę z Chin za 1300zł i o niebo lepiej wyglądała niż ten Canyon. Porażka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.