Farfluhten Napisano 12 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2016 Witam. Mam zamiar kupić kask rowerowy do jazdy XC. Budżet do 200 pln. Jakie firmy/modele polecacie? Czy bez przymiarki jest sens kupować? Na co zwracać uwagę przy zakupie? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piciu256 Napisano 12 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2016 przedwszystkim musisz kask przymierzyć bo inaczej to nie ma większego sensu, zwróć uwagę na otwory wentylacyjne, jaką ochronę zapewnia kask, czy paski są wygodne, czy ma siateczkę w przednich dziurach. Tapnięte z mojego Mi3. jeśli napisałem coś dziwnego to wina autokorekty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Farfluhten Napisano 12 Lipca 2016 Autor Udostępnij Napisano 12 Lipca 2016 Rozumiem, dzięki. Jeszcze jedna kwestia. Mocno mi się głowa poci pod czas jazdy, Jak i reszta ciała. Już taki mam charakter. Teraz używam czapki z daszkiem, która ma dość chłonne brzegi. Bez tego pot mi oczy zalewa. Sabo widać, lekko pieką oczy.. Jest na to jakiś patent w kaskach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piciu256 Napisano 12 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2016 Pod kask zakładasz jakąś chustkę lub buff'a i tyle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.