xDRedi Napisano 12 Lipca 2016 Napisano 12 Lipca 2016 Witam, mam problem ostatnio czyściłem napęd i wymieniałem smar w "kołach", odkręcałem kasetę, problem polega na tym że łańcuch "przeskakuje" jak jadę na 3-8 na 3-7 niema problemów. Jest to takie uczucie jakby coś przeskakiwało, miałem to samo ok.4 lata temu ale nie pamiętam jak to naprawiłem. Wie ktoś może czego to może być przyczyna ? Łańcuch i kaseta są prawie nowe.
turysta Napisano 12 Lipca 2016 Napisano 12 Lipca 2016 Skoro rozkręcałeś piasty, ściągałeś kasetę to prawdopodobnie należy wyregulować przerzutkę tylną.
Ychu Napisano 12 Lipca 2016 Napisano 12 Lipca 2016 Rozregulowana przerzutka. Próbuje wciągnąć łańcuch wyżej , ale nie może.
xDRedi Napisano 12 Lipca 2016 Autor Napisano 12 Lipca 2016 Mój błąd złą stroną założyłem spinkę łańcucha (connex). Temat do zamknięcia/usunięcia
Mod Team Puklus Napisano 12 Lipca 2016 Mod Team Napisano 12 Lipca 2016 Temat usunięty. Powód: - pkt. 2b zasad pisania - brak klamrowego nazewnictwa tematu. Zobacz tutaj, jak założyć poprawnie temat: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.