NoiseWizard Napisano 11 Lipca 2016 Napisano 11 Lipca 2016 Witam wszystkich forumowiczów, od zaledwie 2 tygodni jestem posiadaczem mojego pierwszego roweru - Orkana 6.0. Zdecydowałem się założyć nowy temat, ponieważ mam dwa pytania odnośnie piasty Alfine 11: 1. czy w tej piaście można zmieniać biegi podczas pedałowania? Z tego co czytałem w internecie, w piastach planetarnych nie jest to prawidłowe, jednak chciałbym mieć pewność odnośnie tej konkretnej. 2. jak poprawnie wyregulować w niej przerzutkę?
moszczan25 Napisano 11 Lipca 2016 Napisano 11 Lipca 2016 1: można podczas jazdy i podczas postoju zmieniać biegi. 2: ktoś inny niech się wypowie
NoiseWizard Napisano 11 Lipca 2016 Autor Napisano 11 Lipca 2016 Wiem że podczas jazdy można zmieniać biegi, ale mam wątpliwości co do samego pedałowania i zmieniania biegów jednocześnie. Czytałem iż zaleca się chwilowe zaprzestanie pedałowania i redukcję. Co do regulacji, to chyba znalazłem właściwy sposób:
Root Admin Mieciu Napisano 11 Lipca 2016 Root Admin Napisano 11 Lipca 2016 Temat usunięty. Powód: - pkt. 2b zasad pisania - brak klamrowego nazewnictwa tematu. Zobacz tutaj, jak założyć poprawnie temat: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.