Skocz do zawartości

[wycieczka] wypad w Jesenik

Gość Franc

Rekomendowane odpowiedzi

cytuję : " i kiedy myślałem, że już nic więcej mnie nie zaskoczy okazało się, że na samym końcu podjazd uzyskuje pewnie ze 25%. Dobrze, że było to jakieś 200 m" , tam jest góra 15% i to na odcinku moze 50m, po za tym asfalt.

W ogóle opis podjazdów w Jesenikach mocno przesadzony, może ze względu na silny wiatr.

• 2 tygodnie później...

Z Jesenikow pamietam strome podejscie na szczyt, gdzie jest taka kamienna okragla wieza. Niestety nei pamietam jej nazwy. Bylem tam kilka lat temu i teraz chetnie worcilbym tam z rowerkiem. Jest tam niezle stromo, zadnych asfaltow, za to korzenie itp. :)

Jeżeli koledze chodzi o góre po polskiej stronie to jest to Kopa Biskupia wzglednie Biskupska Kupa ( bo podejscia są z obydwu stron), ale nie są to Jeseniki :-) tylko nasze opawskie.

Ps. zdjęcie obok jest z Kopy ;-)

Jeżeli koledze chodzi o góre po polskiej stronie to jest to Kopa Biskupia wzglednie Biskupska Kupa ( bo podejscia są z obydwu stron), ale nie są to Jeseniki :-) tylko nasze opawskie.

Ps. zdjęcie obok jest z Kopy ;-)

hmm, chodzil mi o zlaty chlum w jesenikach. wlasnie zauwazylem, ze az taki wysoki

• 1 miesiąc temu...

Jeseniki faktycznie fajna okolica. Niestety podjazd na Pradziada wyasfaltowany, a sama końcówka podjazdu to już asfalt szerokości prawie autostrady. Kopa Biskupia po naszej stronie to też bardzo fajne miejsce do pośmigania. Polecam trase z Kopy Biskupiej na Krowią Góre, która sie znajduje już po stronie naszych południowych sąsiadów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...