Skocz do zawartości

[Kulki do pedałów] Jaki wymiar

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam, potrzebuje kupić kulki do pedałów, gdyż paru brakuje, myślałem, że są normalne tak jak na aledrogo piszą kulki do pedałów 5/32 a u mnie kulki są 4 razy mniejsze. Podaje zdjęcie z wymiarem moich. Oraz link 

http://allegro.pl/listing/listing.php?order=d&string=kulki&search_scope=category-121490&bmatch=base-relevance-com-1-1-0613

Która z tych aukcji będzie najlepszym wyborem co do rozmiaru kulek ? 

post-186118-0-64561200-1468171423_thumb.jpg

Napisano

tak tylko an aukcji jest podane np. 3,969mm 5/32 a po zmierzeniu u mnie wyszło jakieś 3.2 a nie prawie 4 dlatego martwię się o ten margines błędu 

Napisano

Wstawiasz fotkę gdzie widać że kulka ma 2mm a mówisz że wyszło 3,2 mm ? 

Napisano

Mam oby dwie tylko te większe 5/32 wiem, że mają taki rozmiar a te mniejsze co podałem zdjęcie nie wiem jaki mają rozmiar. Te 5/32 powinny mieć 3.9 a na miarce wyszło mniej 

Napisano

Nic nie rozumiem. Idź do sklepu z łożyskami i Ci dobiorą, zamawianie z allegro to głupota, na dodatek wcale nie są takie tanie. A jak nie sklep z łożyskami to obskocz rowerowe, czasami mają opakowania po 100 sztuk za jakieś 5 zł.

Napisano

te mniejsze potrzebuje a te większe mam bo kupił myśląc, że będą dobre, ponieważ one są to pedałów a są za duże u mnie w mieście nic takiego się nie kupi 

Napisano

Nadal nie ogarniam ale nie ważne.

Mierzysz kulkę którą potrzebujesz i kupujesz dokładnie w takim rozmiarze, nie ma czegoś takiego jak tolerancja w przypadku łożysk. Poszukaj w google nie tylko na allegro.

Napisano

5/32" są zazwyczaj do wianków kierownicy. Zostaw na zapas.

Jeśli do pedałów chcesz użyć te ze zdjęcia,  to kup 2 mm. - proste jak drut. :)

Kulki w pedale były luzem czy w wianku ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...