Skocz do zawartości

[koła] Pomoc w doborze kół 26 cali

zibzib

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Obręcze z tego linku to Taurus 2000, podczas wrzucania na stronę zagapiłem się.

Piasty na łożyskach maszynowych, aczkolwiek bębenek jest na kulkach, na dojazdy do pracy taki zestaw jest ok ;)

Napisano

cervandes, nawet ją mam, miałem ją przy pompce beto do amortyzatora

kończę powoli zamawianie, zmieniło się na DT Swiss 533d u daveo z tyłu będzie novatec 042 z przodu force disc i szprychy pillar, jak się zgodzi to napiszę ile za wszystko

pozdrawiam i jeszcze raz wszystkim wielkie dzięki

• 3 tygodnie później...
Napisano

Mam już pewnie ok. 200 km po lesie na tych kołach i jestem bardzo zadowolony.

dla potomnych

tył 1261

przód 1045

Wagi bez zamykaczy i osłon dętki. Nie są lekkie ale piasty maszynowe swoje ważą. Jakość samej pracy daveo jak najbardziej ok.

Jedyne co mnie denerwuje to głośność bębenka. W lesie jazda na tych piastach powinna być zabroniona. Przy zjeżdżaniu z większej górki aż uszy bolą. Wg mnie producent powinien o tym ostrzegać.

Aaaa i jeszcze ta presta. Stosowanie tego dziadostwa powinno być prawnie zabronione. Rozumiem że może wentyl mniej waży i mniej uchodzi powietrze ale jak do tej pory nie zauważałem pompowania tak teraz trzeba się bawić. Czy to normalne, że podłączając wężyk kompresora nie mogę skorzystać z zaworka upustowego (w narzędziu) i spuścić ciśnienie tylko trzeba naciskać samemu "rdzeń" zaworu?

Napisano

Aaaa i jeszcze ta presta. Stosowanie tego dziadostwa powinno być prawnie zabronione.

Chciałeś,to masz. do tego dętki są droższe od samochodowych.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...