rumacz Napisano 10 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2016 Mam na wsi taki sezonowy rower treka 3700. Muszę w nim wymienić wzrastanie wszystko; łańcuch, przednie i tylne zębatki. Co dokładnie muszę kupić i gdzie żeby taka naprawa miała sens? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 10 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2016 Regulamin http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ Po za tym rozpisz się bardziej. Czego oczekujesz? Jaki budżet? Styl jazdy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rumacz Napisano 10 Lipca 2016 Autor Udostępnij Napisano 10 Lipca 2016 z regulaminem się zapoznałem, również w kwestii oznaczania tematów. Jeżeli chodzi o serwis roweru to chciałbym go naprawić w optymalnych kosztach bez fajerwerków. Rower ma ok 10 lat i wymaga kompletnego serwisu. Zębatki są pościerane, przepuszacza po mocniejszym naciśnięciu na pedała. Chciałbym ustalić co dokładnie musiałbym kupić i gdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 10 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2016 z regulaminem się zapoznałem, również w kwestii oznaczania tematów. Pewny jesteś? To masz , popraw temat bo wyleci. b ) Temat rozpoczynamy od wpisania w nawiasie kwadratowym ogólnej informacji, czego dotyczy dany wątek. Następnie dodajemy krótki, ale konkretny opis zagadnienia. Ma to na celu ułatwienie innym użytkownikom poruszania się po forumowym archiwum, natomiast autorowi wątku zapewni maksimum szans na uzyskanie szybkiej i wyczerpującej odpowiedzi. Mnie nie oszukasz Tylko elementy napędu? W okolicach 150 zł da się złożyć napęd na osprzęcie niskiej klasy, Jaki rocznik tego cuda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rumacz Napisano 10 Lipca 2016 Autor Udostępnij Napisano 10 Lipca 2016 rower ma 10 lat, nie pamiętam dokładnej daty zakupu. Na pewno łańcuch, zębatki + inne części napędowe. Oryginalnie zamontowany jest osprzęt acera lub alivio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 10 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2016 Pytałem o rocznik bo teraz np. 3700 jest też na 2015. Co do tylnych zębatek to są kaseta i wolnobieg , nie są zamiennie kompatybilne więc jest to niezbędna informacja. Mógł byś wstawić zdjęcie tych tylnych zębatek? Manetki zostają? Jak rozumiem mam złożyć Ci taki zestaw z dość tanich elementów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.