bano Napisano 10 Lipca 2016 Napisano 10 Lipca 2016 Witam. W przednim zacisku mam nieszczelnosc, zalane klocki i brodna tarcza. Z tego co wiem to raczej nie warto naprawiac, tylko szukac nowego zacisku. Chcialbym kupic sam zacisk z wyzszych modeli. Jak wyglada srawa kompatybilnosci klamki 396 z wyzszymi modelami zaciskow i czy ma to sens? Prosze o porade i polecane modele Cytuj
Mod Team Puklus Napisano 10 Lipca 2016 Mod Team Napisano 10 Lipca 2016 Sens ma wymiana hamulca na nie zaczynającego sie na "S", jednak wiem to są koszty. Zacisk możesz podłączyć każdy jeden shimano, od 396 po 9000. Wystarczy odkręcić mocowanie przewodu, włożyć do nowego zacisku, dokręcić w miarę mocno i zalać układ. O ile hamulec nie jest starszy niż 2 lata, spokojnie uznają ci gwarancje w każdym punkcie shimano service center. Cytuj
bano Napisano 12 Lipca 2016 Autor Napisano 12 Lipca 2016 Witam ponownie. Hamulce maja juz powyzej 2lat. Nie chce wymieniac hamulcow, wolalbym sam zacisk, stad moje pytanie na co moge wymienic. Czy np m615 bedzie pasowal do takiego zestawu bez wymiany kabla, czy zwiekszy sie modulacja i sila hamowania ? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi