Insynuator Napisano 9 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2016 Witam, Czy ma ktoś do polecenia jakieś cieakwe traski rowerowe na terenie Polski południowej do wypadu rodzinnego z przyczepką rowerową dla najmłodszych ?? Interesują mnie głównie jakieś leśne szutrowe sciezki,drogi z ciekawymi widokami jak np. trasa rowerowa szczawnica - czerwony klasztor. Za wszelkie sugestie z góry dzięki Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 10 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2016 Koniecznym jest sprecyzowanie oczekiwań bo trasa w Szczawnicy to ewenement. Między innymi przez to, że jest praktycznie płaska. Ciężko czegoś takiego szukać na przykład w Beskidach. Może z Zubrzycy zamkniętą dla ruchu drogą do granicy w Lipnicy - Stańcowej. W Zawoi od Centrum Górskiego idzie świetna i łatwa szutrówka za Policzne. Z granicy w Korbielowie można zjechać do Oravskiej Polhory a potem za szlakami żółtym i niebieskim dostać się pod muzeum Milo Urbana. Z przeł Knurowskiej w Gorcach można jechać w stronę Studzionek albo nawet z Krościenka udać się na Lubań. Z Pieninskich Jaworek przez Czarną Wodę idzie dobrej jakości i nie stroma droga aż na Wielki Rogacz. Bardzo ładna jest droga z Koszarawy - Cichej do schroniska studenckiego Adamy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Insynuator Napisano 19 Lipca 2016 Autor Udostępnij Napisano 19 Lipca 2016 Dzięki za odpowiedź interesują mnie trasy zarówno płaskie jak i górskie ( z tym że tutaj warunkiem jest wmiare szeroka trasa - aby zmieściła się przyczepka oraz brak ostrych kamienistych zjazdów/ podjazdów) Ciekawi mnie trasa któą opisałeś przez czarną wodę na rogacze - muszę sprawdzić - zawsze na rogacze korzystałem ze szlaku przez białą wode. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 19 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2016 W to samo miejsce co przez czarną wodę można się też dostać drogą tuż przed parkingiem przy Homole bo są ze sobą połączone. Obie są na mapach Compassu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zimnik Napisano 22 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2016 Hej, jeżeli chodzi o podjazdy z przyczepką to mnóstwo tras jest dostępnych w Beskidzie Morawsko Śląskim w Czechach, są to jedne z najbardziej wyasfaltowanych pasm Beskidzkich. Jest wiele szczytów na które można wjechać przyczepką tj Mały Jaworowy, Wielki Jawornik, Radegast, Łysa Góra, i inne i mnóstwo schronisk do których prowadzi asfalt ,np do samej chaty Slavic prowadzą cztery podjazdy asfaltowe. pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elhakim Napisano 9 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2016 Czołem zapraszam w góry izerskie - trasa na chatkę Górzystów z Jakuszyc do pokonania z przyczepką część asfalt część szuter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.