Skocz do zawartości

[Słowacja] rodzinnie

tommek1982

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Wyjeżdżam z rodziną niedługo na tydzień w okolice Liptowskiego Mikulaszu. Wycieczki na 3 rowery, z czego ja z fotelikiem dla mojej dwuletniej córki. Właśnie w związku z koniecznością jazdy z fotelikiem chciałem podpytać o propozycje tras rowerowych w okolicy Liptovskiej Mary (może być dalej), gdzie nie będzie ryzyka wytelepania córki na foteliku no i konieczności schodzenia z roweru i przenoszenia go przez różne przeszkody górskie. Czy w Słowackim Raju też znajdą się takie trasy ?? Z góry dziękuję za odpowiedź.

Nikt się nie wypowiada więc wtrącę 3 grosze. Tak, są takie trasy w Raju. Byliśmy rok temu co prawda z buta, ale troche tras widziałem i nawet czasem żal było że człowiek tak na piechotę... Opisy są w necie + dobra mapa - trzeba sprawdzić gdzie się jedzie żeby nie wpuścic się w problemy typu stupaczki czy jakies odcinki przełomowe albo mordospady.  Trasy od ok 20km w górę, sporo szutrów, trochę asfaltu. Rowerzystów mało. Pd część Raju zdecydowanie mniej zatłoczona (generalnie wszyscy pchaja się w wąwozy i Hornad), fajne sa okolice Dedinek, może mniej typowe dla Raju ale ze względu na wodę mogą być ciekawe dla rodzinki z dzieckiem. Także Klasztorisko osiągalne drogami bez hardkoru.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...